Izvor: Novosti
01.11.2021 u 07:49
0

Više od 500 kilograma otpada izvučeno iz Dunava

Tokom vikenda održana je akcija čišćenja Dunava duž zemunskog Keja oslobođenja i Velikog ratnog ostrva, prilikom koje je iz priobalja izvučeno više od 500 kilograma otpada. 

Dvodnevnu akciju, tokom koje su iz dela Dunava izvučene flaše, kanisteri, creva, granje, daske, tetrapaci, ali i tepisi i automobilske gume, organizovali su jedriličari Fondacije za razvoj omladinskog jedrenja „Leptir“.

PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: Dogodila se saobraćajna nezgoda, ali bez teže povređenih!

– Otpad su iz reke prikupljali naši mladi jedriličari, koji već poseduju svest o značaju reke, među njima i šampioni Srbije i Evrope i to pomoću drvenih grabulja, sa ukupno 10 jedrilica. Veliko hvala svim vlasnicima jedrilica i drugih plovila što su se priključili, kao i svim građanima koji su se odazvali pozivu da se pridruže – poručili su iz Fondacije „Leptir“.

Fondacija „Leptir“ nastala je kao podrška mladim jedriličarima da ostvare svoj pun potencijal, sa idejom promocije kulture jedrenja kao jednog od retkih ekoloških sportova.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter