Izvor: Happy BSC
21.02.2024 u 22:18
0

DODIK PORUČIO IZ KAZANJA: Sve pobede Rusije su i naše pobede

On je dodao i da se Evropa, pod uticajem SAD, prevarila zbog stajanja na stranu ukrajinskog režima

Pobeda Rusije na svim poljima biće i pobeda Republike Srpske, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posle susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

„Veoma sam ponosan na činjenicu da sam danas razgovarao s predsednikom, poželeo mu sve pobede koje može da ostvari i rekao da sve Putinove pobede i pobede Rusije su i naše pobede. Mi verujemo da je Rusija na pravoj strani slobode naroda, ljudi i država. Predsednik Putin u tom smislu ostvaruje važnu misiju ovog vremena“, rekao je Dodik za „RT Balkan“.

Izloženi smo pritiscima zbog Rusije

On je istakao da je Rusija bila primorana da brani svoj narod i da je zbog toga započela specijalnu vojnu operaciju. Dodao je i da se Evropa, pod uticajem SAD, prevarila zbog stajanja na stranu ukrajinskog režima.

Evropske zemlje, kako je naveo, postale su svesne koliko su energetski zavisne od Rusije, što se vidi i po smanjenom obimu proizvodnje i recesiji koja je uzdrmala EU.

„Zapad je u kolektivnoj histeriji i traži da se svi u regionu priključe njihovim sankcijama. Republika Srpska, kao ni Srbija to nisu učinile i mi ostajemo izloženi gotovo svakodnevnim pritiscima“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska ponosna na svoju saradnju sa Srbijom i Mađarskom.

„Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, ona je potpisala Opšti okvirni sporazum i Srbija je odgovorna za Republiku Srpsku“, rekao je Dodik, ukazujući da je Zapad pokušao da odvoji Srbiju od Srpske, ali da je to praktično nemoguće.

Uzimajući kao primer ujedinjenje dve Nemačke, Dodik je rekao da veruje da će tako jednog dana doći do ujedinjenja srpskog naroda sa dve strane Drine i da je to sasvim logičan sled događaja, iako Zapad to pravo pokušava da ospori manjim narodima.

Zahvalnost Putinu i Rusiji

Takođe, saradnja sa Mađarskom i premijerom Viktorom Orbanom je značajna, a Dodik ga vidi kao suverenog lidera.

„Orban je jedan od najjačih savremenih lidera u Evropi, on ima politiku za razliku od drugih zapadnjaka koji prate tuđu politiku“, ukazao je Dodik, naglašavajući da ni Emanuel Makron ni Olaf Šolc nemaju svoju, već upravo slede tuđu politiku. On je dodao da je Orbanova politika da očuva državu, narod, suverenost i slobodu.

„U tom pogledu on poštuje takve vrednosti za druge“, naglasio je Dodik.

Republika Srpska i njeno rukovodstvo, kako je Dodik istakao, poštuje iste vrednosti i za njih se bori kao i Viktor Orban, zbog čega su se razumeli, a kasnije postali saradnici i prijatelji.

„Ja mislim da je budućnost EU u onome što promoviše Viktor Orban, u onome što on misli da treba da bude Evropska unija, ili je neće biti. Sigurno je neće biti pod patronatom samo jedne zemlje koja se zove Nemačka“, ukazao je Dodik.

Međutim, sankcije Zapada Rusiji otežavaju saradnju sa Republikom Srpskom, ali i poslovanje ruskih firmi.

Dodik je najavio da će se u narednom periodu pozabaviti time kako da olakša poslovanje ruskih firmi.

Rusija je, ipak, kao veliki prijatelj Republike Srpske nastavila povoljan gasni sporazum sa Srpskom, što je Dodik istakao kao veoma značajno.

Predsednik Republike Srpske nije krio zadovoljstvo, ali i zahvalnost Vladimiru Putinu na prijemu, kao i podršci koju Rusija pruža Srpskoj od Dejtona do danas.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter