Izvor:
14.10.2016 u 20:50
0

ADVOKAT BOGOLJUBA KARIĆA TVRDI: On je slobodan čovek

Predmet istrage protiv Bogoljuba Karića pred Tužilaštvom za organizovani kriminal je pitanje vrednosti opreme koja je pre 22 godine uneta u prvo preduzeće mobilne telefonije u ovom delu sveta, ističe danas advokat Milorad Panjević i napominje da je Karić "za sve to vreme u svim državama sveta slobodan čovek".

Panjević u saopštenju, povodom medijskih napisa o susretu predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa Karićem, navodi da bi to "eventualno moglo da bude predmet nekog građanskog postupka, ali isti nikada niko nije pokrenuo".

Kako prenosi Informativna služba Pokreta Snaga Srbije (PSS), Panjević smatra da je Tužilaštvo, zbog toga, "moralo da prikuplja dokaze koji se odnose na prošli vek, od kojih se veliki deo nalazi u inostranstvu, da ispita brojne svedoke i sprovede složena veštačenja, što je neminovno uticalo na vreme trajanja istrage".

"Za sve to vreme Bogoljub Karić je u svim državama sveta slobodan čovek", ističe Panjević i podseća da je " Generalni sekretarijat Međunarodne kriminalističke policije Interpol ukinuo međunarodnu poternicu koju su protiv njega raspisali domaći organi".

To znači da je Interpol zaključio da delo za koje se tereti Karić nije krivično delo, konstatuje Panjević i dodaje da su isti stav o tom krivičnom postupku izrazili Stejt department i Evropski parlament.

On podseća da je Evropski parlament ukazao da se "krivično zakonodavstvo u Srbiji zloupotrebljava radi obračuna sa političkim protivnicima i ucenjivanja poslovnih ljudi".

Zbog toga je, prema objašnjenju Panjevića, zahtevao da famozni član 359 Krivičnog zakonika – zloupotreba službenog položaja prestane – prestane da se primenjuje na odgovorna lica u privatnim preduzećima.

Panjević napominje i da je "Evropski parlament naročito zahtevao da se obustave krivični postupci protiv vlasnika stranih preduzeća van Srbije i odgovornih lica u tim preduzećima, kao što je Bogoljub Karić".

Otvaranjem poglavalja 23 i 24 primena rezolucija Evropskog parlamenta postala je obavezujuča, poručio je Panjević.

On zato smatra da su prava pitanja "ko stoji iza neosnovanog, politički motivisanog krivičnog progona Bogoljuba Karića i zbog čega se taj postupak ne obustavlja?"

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter