Izvor: Tanjug
28.05.2020 u 11:00
0

AMBASADOR TARZAN MILOŠEVIĆ PORUČIO: Srbi neće imati problema da dođu u Crnu Goru

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je danas da spisak zemalja sa kojima će Crna Gora otvoriti granice nije konačan i poručio da nijedna država nema veće koristi od od otvaranja granica ka Srbiji kao Crna Gora.

– Nama je najveći interes da otvorimo granice sa Srbijom –  rekao je Milošević za medije i dodao da smatra da će se aktuelna situacija u vezi sa otvaranjem granica rešiti u narednih 10 dana.

On je rekao da su Srbi i Crnogorci bratski narod i da niko ko iz Srbije dođe u Crnu Goru neće imati problema.

Upitan da li je istina da teniseru Novaku Ðokoviću neće biti dozvoljeno da uđe u CG, Milošević je kazao da nema takve informacije i dodao da je kratko razgovarao sa njegovim stricem o priprema turnira.

Milošević je dodao da su sve vreme vanrednog stanja državljani Crne Gore u Srbiji imali odličan tretman.

OVO MORATE ZNATI

PREDRAG KON ISKREN: Nema otvaranja domova za stare, maske obavezne za ove kategorije

POSLATA JASNA PORUKA IZBOROM BALKANCA ZA EGZEKUCIJU: U pokušaju likvidacije ZVICERA napravljeno PET KOBNIH GREŠAKA (FOTO)

TIJANA AJFON UHAPŠENA ZBOG PROSTITUCIJE: Podvodila tri devojke za žurku bogataša! (FOTO)

POČINJE SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Jedna stvar je tajna

EKSKLUZIVNO ZORAN MARJANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio zašto je Jelenu zvao „tetka“, a onda i progovorio o važnom svedoku

„ŠKALJARCI“ U OBRUČU Ovo je nađeno u štekovima na Cetinju i Podgorici

Istakao je da je došao na mesto ambasadora Crbe Gore u Srbiji da bi unapredio odnose dve zemlje, a da su oni poslednjim događajima unazađeni.

Istakao je da postoji namera i želja da se i dalje unapređuju ekonomski odnosi.

Naveo je da je Crna Gora zemlja koja je zavisna od turizma i da se se godišnje značajan broj prehrambenih proizvoda uveze iz Srbije, te da će dolazak turista iz Srbije u Crnu Goru tokom letnje sezone imati efekta i na domaću potrošnju.

Milošević je kazao da je Crna Gora građanska država i da popis stanovništa govori u prilog tome da se građani prebrojajaju nacionalno.

– Na popisu 1991. bilo je devet odsto Srba u Crnoj Gori, a do 2003. porastao je za 23 posto. Izvodim zaključak – promenilo se mišljenje i povećao se broj zbog tadašnje politike onih koji se izjašnjavaju kao Srbi –  navodi Milošević.

Na pitanje da li je to znači da se sa prebrojavanjem krvnih zrnaca – ko je Srbin, a ko Crnogorac, počelo u Crnoj Gori odgovorio je potvrdno, ali da to nije inicirala vlast Crne Gore.

– Prebrojavanje Srba nije inicirao niko iz vlasti Crne Gore. Nemamo nijedan razlog da se nekome zabrani da se izjasni kako se oseca – naveo je on.

Dodao je da se on uvek izjašnjavao kao Crnogorac.

Upitan o Zakonu o slobodi veroispovesti, Milošević je kazao da država nema nameru da otima crkvene objekte.

– Sloboda veroispovesti je zagarantovana i država nema nameru da se upliće – rekao je Milošević.

– Mislim da će se prvo nastaviti pregovori izmedu Mitropolije i Vlade Crne Gore –  rekao je Milošević i dodaje i da je mogući problem nepoverenje koje postoji od strane Mitropolije u institucije Crne Gore.

Cilj je da dođe do pomirenja, smatra Miloševic, i navodi da država nema nameru da ništa otima.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter