Izvor: Tanjug
26.01.2023 u 15:42
0

PREMIJERKA BRNABIĆ SAOPŠTILA: Vlada usvojila Nacionalnu strategiju za mlade do 2030. godine

Brnabić je zahvalila organizacijama civilnog društva koje su najviše doprinele ovom dokumentu.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je Vlada danas usvojila Nacionalnu strategiju za mlade do 2030. godine, koja je jedan od najvažnijih dokumenata koji se bavi položajem mladih.

Brnabić je navela da je ovaj dokument odredio prioritete omladinske politike do 2030. godine i zato je važno što su se u proces njegovog kreiranja i donošenja uključili upravo oni kojih se ovo najviše tiče – mladi.

BRNABIĆ SA DIREKTOROM FONDACIJE KAS: Nastavlja se sa podrškom evropskoj perspektivi Srbije

Brnabić je istovremeno zahvalila organizacijama civilnog društva koje su najviše doprinele ovom dokumentu navodeći Krovnu organizaciju mladih Srbije, Nacionalnu asocijaciju praktičara/ki omladinskog rada, Nacionalnu asocijaciju Kancelarije za mlade Omladinski savez udruženja OPENS i Centar za omladinski rad.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Preko 2000 njih je kroz različite načine učestvovalo u ovom procesu, a sigurni smo da će se još više uključiti prilikom kreiranja Akcionog plana, koji će pratiti Strategiju – navela je Brnabić.

Najznačajnije novine u Strategiji se odnose na prepoznavanje i standardizaciju lokalne omladinske politike i mehanizme kako svi resori mogu da izdvajaju više sredstava za mlade i doprinesu međusektorske saradnji u oblasti podrške mladima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter