Izvor:
28.05.2019 u 06:08
0

ANGELA MERKEL: Što pre istaći kandidata za predsednika Evropske komisije!

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je evropske lidere da se brzo usaglase o nominaciji za predsednika Evropske komisije, podsetivši da njena vlada podržava ideju da na tu dužnost bude imenovan "vodeći kandidat" iz pobedničke partije.

– Želimo da pronađemo rešenje što je pre moguće s obzirom na to da će Evropski parlament zasedati u junu, tako da je poželjno da da do tada dobijemo ponudu Saveta Evrope – rekla je Merkel u ponedeljak na konferenciji za novinare.

Ona je navela da njeni konzervativci i njihovi koalicioni partneri, socijaldemokrate, podržavaju ideju "vodećeg kandidata".

Francuska je ranije saopštila da taj mehanizam neće biti automatski i da je moguće većinsko glasanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter