Izvor:
24.09.2019 u 14:33
0

BORBA POČINJE: Najbolji nastavnici Srbije u trci za milion dolara!

U prostorijama Privredne komore Srbije, svečano su dodeljene nagrade najboljim nastavnicima naše zemlje, kadnidatima za svetsko takmičenje Global Teacher Prize, za koje se veruje da je u rangu Nobelove nagrade.

Naši najbolji nastavnici, Ivana Kovačević iz Beograda, Borko Petrović iz Paraćina i Zoran Ilić iz Leskovca, takmičiće se za titulu Najboljeg nastavnika sveta kao i za nagradu od milion dolara.

Ivana Kovačević je nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ "Dr Dragan Hercog", i radi sa decom na bolničkom i kućnom lečenju, kao i sa decom koja se leče u inostranstvu.

Borko Petrović je nastavnik engleskog jezika u OŠ "Stevan Jakovljević", nastavnik koji je kao mali pretrpeo vršnjačko nasilje a danas uspeo da se izbori za titulu jednog od najboljih u Srbiji u svom poslu.

Zoran Ilić je učitelj u OŠ "Svetozar Marković", osnivač međunarodnog festivala Kref, Smotre scenskog učiteljskog stvaralaštva i osnivač Kuće veština, za naprednu, ali i decu sa razvojnim smetnjama.

Projekat „National Teacher Prize“ deo je projekta „Global Teacher Prize“ koje organizuje Varkey Fondacija. Udruženje "Živojin Mišić" je već tri godine partner Varkey Fondacije, što znači da je projekat „Najbolji edukatori Srbije“ prekvalifikaciono takmičenje za „National Teacher Prize“. Cilj nam je da od već nagrađenih Najboljih edukatora Srbije izaberemo one koji će nas predstavljati u svetu, uz pomoć kompetentne komisije.

Kroz ovaj projekat želimo još jednom da pohvalimo, nagradimo i ohrabrimo izuzetne nastavnike u Srbiji, i damo im mogućnost da se nađu na jednom od najvećih svetskih takmičenja u sferi obrazovanja, „Global Teacher Prize“, i pokažu da je srpsko obrazovanje vredno.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter