Izvor: BSC Happy
27.10.2023 u 18:47
0

„BORBA“ SE NE ZAUSTAVLJA: Nova akcija – ovog puta KRAGUJEVAC! FOTO

Ekipa časopisa Borba posetila je danas, 27. oktobra Kragujevac, prvu prestonicu moderne Srbije. Kako tradicija nalaže, svaki novi broj časopis Borba predstavlja novu i interesantnu destinaciju u Srbiji. U aktuelnom broju, to je Kragujevac, srce Šumadije.

Prva stanica posete bila je Botanička bašta, gde nas je dočekala prof. dr Snežana Branković, upravnica.

Nakon što nam je predstavila baštu i sva njena bogatstva, koja izmeđuostalog, čine i mnoge zaštićene vrste biljaka koje su stigle s različitih strana sveta, Borba je zajedno sa svojim domaćinima zasadila crvenolisnu šljivu uz jasnu poruku.

– Neka svaki creni list koji izraste predstavlja i simbolizuje borbu za kulturu, tradiciju, prosperitet, hrabrost, istrajnost… baš kao što to predstavljaju i pet crvenih slova našeg imena – BORBA

Sledeća stanica bio je Spomen park Kragujevački oktobar, gde je direktor Borbe, Andrija Jorgić  nakon obilska muzeja i samog parka, potpisao sporazum o saradnji sa direktorkom Marijanom Stanković u cilju zajedničkog promovisanja kulture.

-Za našu kuću veoma je važno da sklapamo saradnju sa izdavaštvom i institucijama koje promovišu kulturu , kao što smo danas učinili sa medijskom kućom Borba. Bitno nam je da se medijski isprate i promovišu sve manifestacije koje se održavaju godinama unazad. U planu nam je da u narednom periodu napravimo zajedničku izložbu gde bismo koristili fotografije iz arhive Borbe, ali i spomen parka, i jako se radujem budućoj saradnji i idejama, rekla je direktorka Marijana Stanković.

Sporazum je potpisan i sa direktorom Turističke organizacije Kragujevac, Bojanom Pavlovićem, koji je bio domaćan i vodič naše ekipe od samog dolaska u grad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter