Izvor: KURIR
11.11.2023 u 07:10
0

DETALJNA PROGNOZA ZA VIKEND: Pljuskovi, olujni vetar, sunce, sneg! U ovim delovima Srbije se očekuje i do 10 centimetara snega

Nakon kiše i pljuskova, koji su prvo zahvatili Vojvodinu i Podrinje u petak, a zatim i ostatak zemlje, uz umeren do jak vetar i olujne udare na planinama, u Srbiji će u subotu biti oblačno i kišovito.

Prema vremenskoj prognozi “Weather2Umbrella” 12. novembra se očekuje premeštanje hladnog fronta i on će sredinom dana biti iznad centralnih predela Srbije.

Hladni front donosi jak vetar

– U svim predelima Srbije očekuje se oblačno sa kišom, u južnim i centralnim predelima i sa pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti u skretanju na severozapadni, dok će u južnim i centralnim predelima i dalje duvati jugozapadni vetar, da bi vetar tek krajem dana pri prodoru hladnog fronta bio u skretanju na severozapadni – navodi se u prognozi za vikend.

Pri prodoru fronta severozapadni vetar će biti jak, a očekuje se i prodor osetno hladnije vazdušne mase.

Pad temperature i sneg do 10 cm

Maksimalna temperatura biće od 8 stepeni na severozapadu do 18 stepeni Celzijusa na jugoistoku Srbije. Posle podne i uveče temperature vazduha u svim predelima biće u padu.

GRIP JE STIGAO U SRBIJU: Potvrđen prvi slučaj, evo kako da ga razlikujete od prehlade

– Pred kraj dana i tokom večeri kiša će zbog daljeg zahlađenja na višim planinama preći u sneg, a tokom večeri očekuje se i formiranje snežnog pokrivača i do 10 centimetara, ali uglavnom na većim visinama, na planinama poput Kopaonika, Stare planine, Zlatara, Golije – kažu meteorolozi “Weather2Umbrella”.

Kišna subota i sunčana nedelja u Beogradu

U Beogradu će u subotu biti oblačno sa kišom. Vetar će biti u skretanju na severozapadni, dok se u nedelju očekuje sunčano. Krajem dana je moguće novo naoblačenje, a zatim će početkom sledeće sedmice biti kišovito i hladnije.

– Tokom večeri u subotu, u severnim, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, pa će drugog dana vikenda biti sunčano, samo još ujutro na jugu će biti oblačnije sa kišom, na planinama sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 10 do 14 stepeni, u Beogradu do 12 stepeni Celzijusa.

Početak sledeće sedmice donosi novi talas padavina, a temperature će biti oko 10 stepeni što je prosek za sredinu novembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter