Izvor: tanjug
10.09.2022 u 16:15
0

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević rekao je da je velika čast organizovati basket turnir u Zabeli!

Osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) odigrali su po prvi put basket sa ekipama koje učestvuju u Roda 3×3 državnom prvenstvu i to pošto je muška reprezentacija Srbije postala po peti put šampion sveta.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević rekao je da je velika čast organizovati turnir u Zabeli posebno zbog činjenice da nijedan košarkaški savez nikad ranije organizovao basket turnir 3×3 ni u jednom zatvoru na svetu, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Uprava je time pomerila granice u poimanju slobode i humanosti za ljude koji su na izdržavanju kazne zatvora uprkos izazovima koje donosi organizacija ovakve manifestacije“, istakao je Carević.

On je podsetio da obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti spadaju u jedan od najvažnijih segmenata funkcionisanja svake penalne ustanove i deo su programa reintegracije osuđenih lica u društvenu zajednicu.

Osuđenici u Zabeli su imali svoj tim, kao i osuđena lica u KPZ Pančevo, a protiv uigranih ekipa basketaša svoje timove imali su i zaposleni u Zabeli, Pančevu i Sremskoj Mitrovici, kao i zaposleni u Ministarstvu pravde.

PREMINUO ČUVENI ASTROLOG DUŠAN VELIČKOVIĆ: „Otišao je na nebo među svoje zvezde“ (FOTO)

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije su donirali lopte za osuđenike u Zabeli i drugim kazneno-popravnim ustanovama.

Fudbal, košarka, stoni tenis i turniri u šahu su samo neke od aktivnosti koje se organizuju za osuđena lica u svim penalnim ustanovama.

Iz Uprave podsećaju i da je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala koji KPZ Sremska Mitrovica sprovodi sa Kraljevinom Holandije u junu odigrana po prvi put utakmica između osuđenika i veterana najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba – „Crvene zvezde“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter