Izvor: tanjug
20.01.2021 u 14:59
0

DR JANKOVIĆ O MUTACIJAMA: Postoje podaci da je podtip još zarazniji

Ako gledamo mutacije virusa, onda se one stvarno dešavaju

PROČITAJTE JOŠ

SASLUŠANJE O SILOVANJU: Milena Radulović stigla u Palatu pravde

DOKAZI SPREMNI: Niš tuži NATO, potraga za pravdom obolelima od KANCERA

U svetu do sada vakcinisano 46,2 miliona ljudi u 51 zemlji

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da se smanjuje broj novozaraženih od korona virusa, ali još uvek poziva na oprez.

– Koji god broj obolelih bio, postoji raspon kliničke slike. Uvek postoje oni koji teže obolevaju. Dokle god postoje ti pacijenti moramo da se borimo da smanjimo broj novozaraženih – izjavio je Janković.

On je rekao i da je zabrinut zbog novog britanskog, zaraznijeg soja virusa.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

ŠEKLER OBJAŠNJAVA: Važno je da vakcinacija ne traje godinu dana

ZVANIČNA POSETA BUGARSKOJ: Selaković se poklonio moštima kralja Milutina

RUSKI GENIJE Pravi čudo od prljavštine (FOTO, VIDEO)

– Ako gledamo mutacije virusa, onda se one stvarno dešavaju. Važno je da naglasim da nije svaka mutacija takva da menja osobine virusa. Imamo takozvani britanski podtip, suština je da on jeste problematičan jer postoje podaci da je zarazniji – rekao je Janković.

Kako je rekao, ne može da predloži neku vakcinu pre druge.

– Sve tri su bezbedne, nijedna nije “živa vakcina“ tj. ne sadrži živi virus koji se može replicirati i sve tri štite. Ne možemo reći da je neka efikasnija od druge – smatra Janković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter