Izvor:
27.11.2016 u 01:42
0

DRAMA U NIŠU: Združenom akcijom policije, vatrogasaca,komunalaca,tužilaštva i aktivista, iz zarobljeništva oslobođeno četvoromesečno…

Jedno prase staro četiri meseca u Nišu preživeće znatno duže od Božića zahvaljujući združenoj akciji policije, vatrogasaca, komunalaca, tužilaštva, veterinara i aktivista udruženja "Zooplanet".

Građani iz niškog naselja Duvanište prijavili su da je prase zatvoreno u automobilu "opel kadet" paraćinskih tablica na parkingu. Usledila je zajednička akcija oslobađanja, posle koje je ono zbrinuto u prihvatilištu "Zooplaneta".

– Građani su primetili da je prase zatvoreno u automobilu četiri dana. Prvog dana su mislili da je tu nakratko, drugog dana je to već bilo neobično, a trećeg i četvrtog alarmantno. Pozvali su policiju i komunalce, veterinarsku inspekciju… Policija i vatrogasci su otvorili auto posle konsultacije sa Osnovnim javnim tužilaštvom pa su nas pozvali da preuzmemo prase – kaže predsednik "Zooplaneta" Dušan Stojanović.

Životinja je izgledala iscrpljeno pa je odmah odvedena veterinaru.

– Ustanovljeno je da je prase pod velikim stresom, da je dehidriralo i izgladnelo, da ima visoku temperaturu i početni stadijum zapaljenja pluća, pa je odmah uključena terapija. Imalo je veliki broj krpelja po telu. Prebačeno je u naše prihvatilište gde će biti 95. životinja o kojoj brinemo. Ukoliko se vlasnik javi, protiv njega će biti podnete prijave zbog neadekvatnog transporta i zanemarivanja životinje – navodi Stojanović.

Veterinar Saša Sotirov, kaže da bi prase bilo životno ugroženo da je ostalo u vozilu bez hrane i vode.

– Životinja je imala bronhitis koji je išao ka zapaljenju pluća. Sada je pod terapijom i biće dobro. Da je ostalo u kolima, verovatno ne bi preživelo još dugo – kaže Sotirov.

Kako saznajemo, vlasnik vozila još nije pronađen, ali u policiji zvanično potvrđuju da je potraga u toku.

Traži se "kum"

Prema Stojanovićevim rečima, prase je smešteno u karantin dok se ne završi terapija. "Zooplanet" je pozvao Nišlije da pomognu u ishrani i lečenju praseta jer nemaju stalne prihode, a građanima je upućen i poziv da predlože ime.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter