Izvor: HAPPBSC
15.04.2024 u 18:47
0

E OVOME SE NISTE NADALI: RHMZ je upravo izbacio vremensku prognozu za Prvi maj i Uskrs

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za Srbiju do sredine maja - iz dana u dan. Naravno, najviše nas zanima kakvo će biti vreme za Prvi maj i Uskrs.

Oni koji tvrde da kod nas za svaki 1. maj mora da pada kiša, tek da bi rasterala izletnike – izgleda da nisu pogrešili ni ove godine.

Još Accuweather prognoza nagovestila je da vreme za Prvi maj i Uskrs možda neće biti kakvo priželjkujemo, a meteorolog Vladimir Đurđević objasnio je da će vreme do kraja aprila biti „baš kako treba da bude u ovo doba godine“. A to ne znači 30 stepeni u kojima još danas uživamo.

RHMZ je izašao sa svojom prognozom za 30 dana i, kako se vidi i na grafikonu, od sutra nas očekuje strmoglav pad temnperature. Međutim, mnogi su više zainteresovani za praznike – neradni dani za Prvi maj i Uskrs su se ove godine tako lepo složili da smo se svi nadali bekstvu u prirodu ili na neko jeftino putovanje.

Pa, kako stvari stoje, u Beogradu će 30. aprila i 1. maja biti i kiše i gromova, a maksimalne dnevne temperature jedva da će dostizati 20 stepeni. Nestabilno vreme se nastavlja i nadalje, a temperature se do kraja ovog perioda neće vraćati na 30 stepeni.

Kišno će biti i u ostatku Srbije, posebno na popularnom Zlatiboru gde bi kiše moglo da bude od 29. aprila pa sve do 6. maja. Pogledajte prognozu RHMZ iz dana u dan do sredine maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter