Izvor: BSC HAPPY/KOSOVO ONLINE
16.12.2023 u 17:24
0

ELEK: U KBC Kosovska Mitrovica dopremljene neophodne vakcine (VIDEO)

U Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica stigao je kontigent vakcina u kojem su i be-se-že vakcine za najlmlađe, ali i vakcine protiv gripa za najstarije pacijente.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je tu vest za Kosovo onlajn ocenjujući da sada sa olakšanjem može da kaže da je napravljen prvi korak u dopremanju vakcina koje su neophodne.

NOVI UDAR NA SRPSKE SVETINJE: Na znaku ka manastiru Draganac osvanuo natpis „UČK“

Kako je ispričao, stigla je be-se-že vakcina, diteper vakcina, odnosno pentaksin koja pored ditepera sadrži komponentu za prevenciju polimijuzitisa i himofilusa influence, zatim vakcina za tetanus za odrasle, vakcina protiv hepatitisa B, vakcina protiv gripa za najstarije pacijente i to, više od 4,000 doza, kao i MMR vakcina.

Ovim kontigentom smo trenutno dobro snabdeveni vakcinama i mislim da ćemo sada uspeti da sprovedemo kalendar redovne vakcinacije kako za najmlađe, tako i za najstarije pacijente – poručio je doktor Elek.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter