Izvor: KURIR
15.05.2024 u 07:36
0

„GENERAL ARMAGEDON“ U MOSKVI! O čemu je Surovikin razgovarao sa Putinom iza zidina Kremlja?

Pre samo nekoliko dana objavljen je snimak iz luksuznog putničkog aviona, gde "general Armagedon", odnosno Sergej Surovikin maše i pozdravlja. Već tad se šuškalo da general Surovikin čovek koji je svojom odbrambenom linijom slomio ukrajinsku ofanzivu juna 2023. godine.

Pojavio se krajem juna te iste godine s puškom u ruci sa prstom na obaraču, a onda nestao. Optuživali su ga da je pučista, saradnik Prigozina i da je pao u nemilost. Govorilo se da je u kućnom pritvoru, pa da je završio u nekoj kažnjeničkoj koloniji.

Iznenada se tri meseca kasnije pojavio u vojnoj delegaciji koja je posetila Alžir. I od tad o njemu ni traga ni glasa. A onda posle više od pola godine izolacije osvanule su dve fotografije na kojima se vidi Surovikin u Africi. Na jednoj puši lulu, a na drugoj zagledan u afrička bespuća.

Onda snimak iz aviona i informacija nekoliko dana pre nego što je obelodanjeno da se on vraća u Moskvu. Svi su mislili još jedan teorija o Surovikinu tenkisti među avijatičarima, pa onda Vagnerovac, pa čak i pripadnik Afričkog korpusa.

Sada stiže vest da je Surovikin viđen kako ulazi u Kremlj. predpostavka je da će se verovatno susresti lično sa Putinom.

Ruski Telegram kanali već su u slavljeničkoj atmosferi jer se „Surovikin“ vraća u Ministarstvo odbrane.

Drugi tvrde i da je u pitanju možda raport Surovikina Putina dokle se stiglo u vojnotehničkoj saradnji Rusije i Alžira.

Radi se o oficiru za specijalizovane zadatke od Sirije gde se istakao u sukobu sa džihadistima u provinciji Alepo i Homs, ali i na jugu Ukrajine na Hersonskom i zaporoškom pravcu.

Iako su se pojedini ruski oficiri sa njim sprdali i prevrtali očima na pomen njegovog imena, a pisali su se i pamfleti Surovikin je odrađivoa posao. Samo dva dana na svoj rođendan pokrenuta je operacija masovne odmazde protiv Ukrajine kada je zemlja ostala bez 75 posto energetskog sektora.

 

ŠALJITE ORUŽJE IZGIBOSMO ZAVAPILI ZELENSKI I BUDANOV: Rusija krenula i na sumsku oblast

Na jugu u Hersonu je stigao da izravna liniju fronta. Mnogi su ga kritikovali što je napustio levu obalu Dnjepra i što je počeo da pravi odbrambenu liniju tri prstena koji su naterali Ukrajinci da za sedam meseci istroše sve svoje najbolje formacije i prodru u dubinu ruske zone samo 2,5 do 5 km iako su trebali Zaporošku oblast kao i Hersonsku preseku na pola.

General Sergej Ivanovič Surovikin rođen je 11. oktobra 1966 godine u Novosibirsku.

Završio je vojnu akademiju u Omsku kao tenkista, što je bilo malo čudno jer preuzeo dužnost komandanta Ratnog vazduhoplovstva. Završio je i vojnu akademiju Frunze. Svoju karijeru počeo je u eltinoj Tamanskoj tenkovskoj diviziji gde je bio komandant.

Ono što za njega kažu jeste da je general koji ne voli improvizacije i aljkavost podređenih. Od njih zahteva disciplinu i red, pa je prozvan i „general armagedon“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter