Izvor: happybsc
20.05.2024 u 19:44
0

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI: Moskva vam ne prašta agresiju, završili smo sa Zapadom

Rusija neće ponovo posmatrati zapadnoevropske zemlje kao partnere "najmanje jednu generaciju", poručuje ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i dodaje kako su "Moskva i Zapad zaključani u konfrontaciji kojoj se ne nazire kraj".

Najviši ruski zvaničnici, uključujući predsednika Vladimira Putina, više puta su opisali vojni sukob Moskve sa Kijevom kao posredni rat koji NATO vodi protiv Rusije. Dokaz za to, kaže Kremlj, jesu materijalna pomoć, obuka i obaveštajni podaci koje SAD i mnoge evropske zemlje pružaju za odbranu Ukrajine.

Lavrov je citirao članak ruskog politikologa Dmitrija Trenjina, koji je napisao da „Evropa kao partner nije relevantna za Rusiju najmanje jednu generaciju“. Ministar je rekao da „ne može da se ne složi“ i da Moskva „to skoro svakodnevno oseća u praksi i da mnoge činjenice govore u prilog takvoj prognozi“.

– Akutna faza vojnopolitičke konfrontacije sa Zapadom se nastavlja i u punom je jeku – rekao je Lavrov, ukazujući na prirodu narativa koji trenutno preovladavaju u SAD i Evropi.

Tokom inauguracionog govora ruski predsednik Vladimir Putin ipak je ostavio „odškrinuta vrata“ za Zapad.

– Izbor je njihov – da li nameravaju da nastave sa pokušajima da obuzdaju razvoj Rusije i nastave politiku agresije i nemilosrdnog pritiska koju su godinama vodili ili će tražiti put saradnje i mira – jasno je istakao Putin.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov uporedio je zapadnu elitu sa delinkventnom omladinom i provokatorima koji nameravaju da eskaliraju tenzije do ivice kolapsa, ne obazirući se na posledice.

– NATO je grupa u koju nemamo ni trunke poverenja, što izaziva političko, pa čak i emocionalno odbacivanje u Moskvi – rekao je Rjabkov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter