Izvor: Alo.rs
17.11.2023 u 15:41
0

EVO KADA MOŽEMO DA OČEKUJEMO PRVI SNEG U BEOGRADU: Stiže veliko zahlađenje

Za vikend nas očekuje nešto hladnije vreme, pad temperature i severozapadni vetar, pa će vikend biti "uvod" u najhladniji deo godine.

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović izjavio je danas da bi, oslanjajući se na statistku, prvi sneg u Beogradu i nižim predelima mogao da bude 23. novembra, ali da tačne, kratkoročne prognoze govore da ga neće biti u narednih tri do sedam dana.

„Izvesno je da nema snega u narednih tri do sedam dana u Beogradu i nižim predelima. Statistički, neki srednji datum je 23. novembar za Beograd“, rekao je Mihajlović.

Za vikend nas očekuje nešto hladnije vreme, pad temperature i severozapadni vetar, dodao je, pa će vikend biti „uvod“ u najhladniji deo godine.

U SRBIJI DO 20 CM SNEGA: Temperatura pada na minus 5, za par dana stiže PRAVA zima

„Već u toku noći u brdsko-planinskim predelima može da se desi da kiša pređe u susnežicu zatim u sneg. Mislim na brdsko-planinske predele jugozapadne, zapadne, južne Srbije. Vojvodina, deo Podrinja, Pomoravlje bi bili bez snežnih padavina, dok se u ostalim krajevima, pre svega krajevi iznad 400, 500 metara nadmorske visine može očekivati sneg i formiranje pokrivača“, rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, snežni pokrivač se, međutim, ne bi zadržao jer već početkom naredne nedelje dolazi do porasta temperature.

„U tom smislu, ovo je samo najava i uvod u zimu tako da nećemo dugo uživati u snežnim čarolijama u nižim predelima. Nove padavine mogu se očekivati sredinom sledeće sedmice, i iznad hiljadu metara nadmorske visine može da bude povećanje snežnog pokrivača“, rekao je Mihajlović.

On je istakao da predstojeći vikend jeste uvod u najhladniji deo godine, pošto se tada očekuju temperature od četiri do maksimalno osam, devet stepeni, ali početkom iduće nedelje biće između 10 i 15 stepeni.

„Druga polovna naredne sedmice i sledeći vikend očekuje nas novi prodor zahlađenja i ulazimo u najhladniji deo godine“, rekao je Mihajlović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter