Izvor: BSC Happy
25.11.2023 u 21:15
1

EVO KO JE PRAVI SKENDERBEG! ĐURAĐ – SRPSKI HEROJ, NE ŠIPTAR! VIDEO

Đurađ Kastriot je bio albanski srednjevekovni plemić iz feudalne porodice Kastriota koja je od sredine 14. do sredine 15. veka kontrolisala delove centralne Albanije i istočne Makedonije.

Poput ostalih plemića tog vremena, nastojao je da obezbedi sebi što veće prihode proširivanjem teritorije pod svojom kontrolom, sklapajući savezništva sa moćnijima od sebe i praveći ustupke da bi obezbedio pomoć i predah.

Rođen je u okolini grada Debra u pograničnom području između današnje Makedonije i Albanije, u jednom od dva sela pod kontrolom njegovog dede Pavla Kastriota, Osmanskog vazala. Sa osamnaest godina ga je otac Gjon, takođe osmanski vazal, poslao u Jedrene kao zalog svoje odanosti sultanu. Nakon školovanja, obuke i uspešne vojne karijere dostigao je poziciju subaše u Kroji (1437-8) a zatim sandžakbega Debarskog sandžaka 1440 godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EVO KO JE PRAVI SKENDERBEG! ĐURAĐ – SRPSKI HEROJ, NE ŠIPTAR! VIDEO”

  1. Otac mu je bio Jovan Kastriotovic ne Dzon i brat Reposh pravo siptarsko ime. Samo da ga proglase Grkom jer su svi Siptari Grci iz Juzne Italije. To genetika tvrdi. Od 100 Siptara 83% su Grci iz Juzne Italije kao i sami Grci na Balkanu. Kad će istina doći do glave u glavu Siptara ali to već mnogi Siptsri znaju. Jedino deo Siptara na Kosovu njih 37% su Srbi koji su poturceni pa posiptareni.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter