Izvor: BSC Happy
09.04.2024 u 09:41
1

POKUŠAJ FALSIFIKOVANJA SRPSKE ISTORIJE: Publicista Milan Bogojević o neistinama vezano za Prvi svetski rat

Milan Bogojević srpski pisac i publicista, ukazao je na još jedan pokušaj da se falsifikuje istorija, kao na pogrešnu tezu koja je plasirana, a vezano za obeležavanje stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata.

– Pokušaj falsifikovanja istorije plasirana tokom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, a to je da je srspku vojsku prevezla italijanska mornarica i da su naši preci koji su pevali o toj lađi frncuskoj bili u krivu, ni to nije istina ili može se reći da je delimična istina: Sporazum saveznika bio je taka  i predviđa da će Italijani da prevezu 23.000 tona, znači ne govori se o ljudima, konjima, stočnom fondu nego se govori samo o tonama. Italijani-23.000 tona, Francuzi 17.000 tona, znači takav je dogovor bio, ali Francuzi i Britanci su se obavezali da će na Krfu da leče srpskog vojnika, da hrane srpskog vojnika i da opreme srpskog vojnika, naravno svi znamo da je ta pomoć kasnije naplaćena, ali ko je u tom trenutku uopšte razmišljao o plaćanju. Bilo je važno da se spasi srpska vojksa. Francuzi i Italijani evakuisali su brodovima srpsku vojsku, lečili su ih i hranili Francuzi i Britanci. Ono što je interesantno je da su Britanci poslali  inžinjersku elitu, koja je gde god je moglo da se grade putevi, pravili su pontonske mostove, skele za za prevoz srpksog vojnika od Skadra do Drača, odnosno d Valone – rekao je Bogojević .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POKUŠAJ FALSIFIKOVANJA SRPSKE ISTORIJE: Publicista Milan Bogojević o neistinama vezano za Prvi svetski rat”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter