Izvor: BSC HAPPY
29.04.2024 u 12:24
0

BITKOIN PORODICA: Prodali svu svoju imovinu i proputovali svetom!

Didi Taihutu, njegova žena i troje dece su kladili sve što imaju na bitkoin.

2017. godine, CNBC je razgovarao sa holandskom petočlanom porodicom kada su bili u procesu likvidacije svoje imovine – od profitabilnog biznisa i kuće od 2.500 kvadratnih metara, do njihovih cipela – i trgovanja sve za popularnu kriptovalutu i život na putu.

Skoro četiri godine i 40 zemalja kasnije, Taihutu i njegova porodica još uvek nemaju bankovne račune, kuću ili sve to u vidu lične imovine. Sva porodična ušteđevina ostaje vezana za veoma nestabilne kriptovalute.

„Zakoračili smo u bitkoin, jer smo hteli da promenimo svoje živote“ , rekao je 42-godišnji otac troje dece.

Kada je cena bitkoina pala 2018. godine, Taihutu je dodao više svom investicionom portofoliju. Kaže da je uvek ćvrsto verovao da je kriptovaluta spremna za veliki skok. “ Mislim da ćemo u ovom ciklusu bikova videti minimalni vrh od 100. 000 dolara. Neću se iznenaditi ako do 2022. dosegne 200. 000 dolara.

OD DANAS PRED NAMA LETNJA NEDELJA, A ONDA NOVI PREOKRET: Živa skače i do 29, a s visokim temperaturama stižu i ove 2 tegobe

Taihutu je kupio većinu svojih bitkoina kada se trgovalo po ceni od oko 900 dolara početkom 2017. godine, samo nekoliko meseci pre nego što je dostigao skoro 20. 000 dolara po novčiću.

Čak i kada je bitkoin dostigao vrhunac, porodica je ostala uložena u kriptovalutu. Kada je balon pukao, a cena pala na oko 3.000 dolara početkom 2018. godine, Taihutu i njegova porodica nisu bili zastrašeni.

Taihutu je 2017. godine uložio nekoliko stotina hiljada dolara u kriptovalute, dok je cena bitkoina i dalje bila niža, a one je uglavnom ostao „all in“ u svojoj investiciji.

Iako za Taihutu, igra sa bitkoinima nije sve u ostvarivanju profita. On je već polovinu svog novca dao u dobrotvorne svrhe, a njegova petočlana porodica je poseldnje četiri godine provela putujući svetom, kako bi širili jevanđelje i decentralizovanim digitalnim valutama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter