Izvor: telegraf.rs
11.03.2024 u 16:08
0

Fiat više računa na hibridni nego električni model 600

Biće ponuđene dve specifikacije, s početnim automobilima jednostavno označenim kao Hybrid, a višima s oznakom La Prima

Tvrdnja Fiata da će na nekim tržištima lansirati samo električnu verziju svog novog modela 600 se – po svemu sudeći – polako revidira. Naime, italijanska marka će gotovo svuda ipak ponuditi i hibridnu verziju modela 600, i to s vrlo dobrim razlogom: biće oko 9 hiljada evra jeftinija od električne.

Primera radi, u Velikoj Britaniji s cenom od £23.965 novi 600 Hybrid je jeftiniji od EV-a za više od £9000. Prethodno je Fiat izjavio da će ponuditi samo 600e u Velikoj Britaniji, ali je u međuvremenu odustao od te odluke

VOJVODA KOJI JE ISPISAO I ŽIVEO ISTORIJU: Na današnji dan rođen je legendarni Stepa Stepanović (FOTO)

Hibridni 600 pokreće Puretech 1.2 litarski trocilindrični turbo benzinski motor preko šestostepenog automatskog menjača s dvostrukim kvačilom. Opremljen je blagim hibridnim sistemom od 48 V koji se sastoji od elektromotora od 29 KS i baterije od 1 kWh za povećanje uštede goriva. Ovaj pogon potiče iz Fiatove matične firme Stellantis i deli se s Jeep Avengerom i Peugeotom 3008.

Biće ponuđene dve specifikacije, s početnim automobilima jednostavno označenim kao Hybrid, a višima s oznakom La Prima.

Sve ovo znači da je svaki model koji se nalazi na Stellantisovoj CMP platformi – Avenger, Citroën C4, DS 3, Peugeot 208, Peugeot 2008, Opel Corsa i Opel Mokka – sada dostupan s izborom hibridnog ili električnog pogona.

Fiatov potez da predstavi hibrid 600 znači da se njegova strategija elektrifikacije prilagodila, ali je marka rekla da i dalje nije „ništa manje predana“.

To takođe znači da je celi asortiman Fiatovih modela – Fiat 500, Fiat Panda i Fiat Tipo – dostupan s elektrifikovanim pogonskim sklopom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter