Izvor: Tanjug
25.09.2020 u 15:59
0

HAOS NA TRŽIŠTU! Niko neće pšenicu!

Rast cena kukuruza, korekcija cena sojinog zrna i odsustvo trgovanja pšenice obeležili su poslednjih sedam dana novosadsku Produktnu berzu gde je promet količinski pao za 64,6 posto.

Ukupan promet bio je 1.159 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 25,5 miliona dinara.

U nedeljnom izveštaju navodi se da je do povećane cene kukuruza, koja je u odnosu na prošlu nedelju veća za 3,18 procenata, došlo zbog povećana potražnje od strane izvoznika i slaba zainteresovanost prodavaca za prodajom robe.

PROČITAJTE JOŠ…

VAPAJ MAJKE: Ne mogu da SAHRANIM sina DVA MESECA, nalazi se u MRTVAČNICI U POLICIJI!

DAČIĆ O ZSO: To je zatvorena tema!

ČOVEK ZVANI TENZIJA: Kim načinio NEOČEKIVANI potez!

Za promptnu isporuku cena kukuruza je bila 16,3 dinara po kilogramu bez PDV-a a zaključen je jedan ugovor za 300 tona.

Povećana ponuda ove nedelje je oborila cenu sojinog zrna pa se ona početkom nedelje prodavala u cenovnom rasponud od 43 do 43,6 dinara za kilogram bez PDV-a, dok je krajem nedelje iznosila 42,5 dinara.

Usled slabe ponude, navodi se u nedeljnom izveštaju, pšenicom se ove nedelje nije trgovalo na Produktnoj berzi.

Tražnja je bila po ceni od 18,5 dinara po kilogramu bez PDV-a i ponude su bile za 18,8 dinara pa ugovora o prometu nije bilo.

Cena suncokreta i ove nedelje je rasla a tražnja je bila na cenovnom nivou od 38,7 dinara za kilogram bez PDV-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter