Izvor: BSC Happy
31.10.2023 u 11:39
0

HRVATI NE POŠTUJU PROPISE EU: Sa granice vraćene mandarine iz Hrvatske, u njima nedozvoljeni pesticid

U mandarinama iz Hrvatske namenjene izvozu na tržište Srbije pronađen je nedozvoljeni pesticid, te je naloženo da se voće uništi, objavio je Sistem Evropske unije za brzo obaveštavanje o bezbednosti hrane (RASFF).

Kako je objavljeno na sajtu RASFF, u uzorcima mandarina koji su uzeti 18. oktobra pronađen je pesticid hlorpirifos (Chlorpyrifos).

VISOKE OCENE ZA VELIKI BROJ FAKULTETA: Univerzitet u Beogradu među prvih 400 na Šangajskoj listi – najuspešniji u nauci o tekstilu

Registrovano je 0,044 mg/kg ovog pesticida. Naređeno je da se mandarine unište, navodi se na sajtu RASFF.

Pesticid hlorpirifos u EU zabranjen od početka 2020. godine, a u Srbiji od prošle godine, osim za šećernu repu, po odluci Ministarstva poljoprivrede.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter