Izvor: k1
27.03.2024 u 09:38
0

IGOR JURIĆ :Sumnja da bi ranije puštanje sistema „Pronađi me“ ugrozio život deteta, te da je to razlog čekanja

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je, da je, s obzirom na uzrast deteta policija imala sumnju da je otmica u pitanju i da bi se puštanjem sistema „Pronađi me“ u javnost, u prvom mementu nestanka devojčice, ugrozio njen život.

Kako je rekao, brzina u ovom sistemu jeste ključna, i kriterijumi jesu bili ispunjeni, ali osnovni kriterijum da se život deteta ne ugrozi nije bio ispunjen i to je ono što se čekalo.

„U momentu kada je prijavljen nestanak, u roku od sat vremena je više od 200 pripadnika MUP-a bilo na licu mesta. S obzirom na uzrast deteta nije se mislilo da će dete moći da ode dalje i da će oni vrlo brzo, pretražeći sam teren, pronaći dete. Danas je obaveštena cela Srbija, i ukoliko je dete u Srbiji, a ja smatram da jeste, biće pronađeno, pa ćemo kasnije analizirati da li je moglo bolje“, naveo je on .

 

Komentarišući to što su neki građani dobili SMS poruku sa informacijom o nestanku deteta mnogo kasnije, Jurić je rekao da Srbija ima problem vezan za tehničku okolnost, a to je da mobilni operateri u Srbiji ne mogu da puste više od 50.000 poruka u minuti zbog čega su one sukcesivno stizale građanima.

Kada je dečak pronađen, bio je uplašen.

– Ukočio se. Zagrlio je prvo majku, ali nije plakao. Ništa nije jeo celu noć, od 16 sati. Sumnjao sam na najgore, da nisam, ne bih prijavio policiji – ispričao je mališanov tata.

Mališan je odmah upućen na lekarski pregled i kod psihologa.

Komšija Ratko Baštovanović rekao je da je mališan preko sebe nabacio seno kako ga niko ne bi video.

– Ne znam kako mu nije bilo hladno, kako nije bio žedan, gladan… Živim sam ovde, šta god da mi je trebalo, ta deca su mi pomagala – ispričao je jedan od komšija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter