Izvor: tanjug
04.07.2020 u 15:41
0

KORONA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE I DOMOVIMA ZA SMEŠTAJ STARIH: 33 korisnika i 35 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo virusa Covid-19 potvrđeno je kod 33 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 615, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 215.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa korona potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Domu Bežanijska kosa u Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

OVO MORATE ZNATI

JOŠ JEDAN CRNI DAN! Za 24 sata 325 novozaraženih od korona virusa, OSAM OSOBA PREMINULO

OD DANAS ŠPANIJA OTVARA GRANICE ZA SRBE Evo koji su uslovi!

VELIKA BRITANIJA otvara granice za SRBE: Putovanje bez KARANTINA!

MASKE NE SKIDAMO DO SLEDEĆEG PROLEĆA! Kon otkriva kada će PASTI BROJ zaraženih i da li ima SUKOBA U KRIZNOM ŠTABU

STAROSEDEOCI AMERIKE OGORČENI NA TRAMPA: „On mrzi Indijance!“

Takođe, prisustvo korona virusa je potvrđeno i u Radnoj jedinici Dnevni boravak “Stari Grad“ Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu i Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice“, Kragujevac.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je prisustvo kovid-19 potvrđeno i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, u Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu i to u odeljenjima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

Prisutsvo korona virusa je potvrđeno i u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. “Dečje srce“ u Beogradu, kao i domovima za smeštaj odraslih i starijih “Maš Green House“ u Petrovaradinu, “Miljakovački vinogradi “Lipovački odmor“ u Beogradu i u Domu za smeštaj odraslih i starijih “S.Nikola“, Negotin.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada“ u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter