Izvor: Blic
07.08.2020 u 14:35
0

LEČENJE OBOLELIH OD KORONA VIRUSA: Gotovo 2.000 osoba u Srbiji doniralo krvnu plazmu!

U Srbiji je skoro 2.000 osoba koje su se opravile od virusa korona doniralo krvnu plazmu za lečenje obolelih.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu saopšteno je da se do tih podataka došlo zahvaljujući platformi „Doniraj plazmu“, koja je dodatno unapređena kako bi bila olakšana komunikacija sa donatorima.

Unapređenje podrazumeva i platformu „RapidPro“, koju je Unicef donirao Vladi Srbije, a uspostavili su je u aprilu Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Institut za transfuziju krvi Srbije.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za transfuziju krvi Srbije Vesna Mijucić rekla je da je projekat prikupljanja i primene antikovid 19 plazme započeo u aprilu.

OVO MORATE ZNATI

TUGA! Na treningu IZNENADA preminuo Majkl Odžo, košarkaš Crvene zvezde!

JEZIVO: Kupili MALOLETNU DEVOJČICU zbog BRAKA u Nemačkoj, majka podvodila ćerku!

GAK SAOPŠTIO: Nijedan vrtić u Beogradu nije zatvoren zbog zaraze korona virusom!

„NISAM JOŠ ZREO ZA PENZIJU ZATO SAM I UPISAO TRENERSKU“ Predsednik VUČIĆ otvorio PANDORINU KUTIJU! (FOTO)

Ona je navela da se plazma prikuplja u Institutu za transfuziju krvi Srbije u Beogradu i Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu, te da je planirano i prikupljanje u zavodima za transfuziju krvi u Nišu, Kragujevcu i Užicu.

„RapidPro“ je proizvela Unicefova globalna Laboratorija za inovacije u saradnji sa firmom za razvoj softvera „Niaruka“, a pokrenuo ga je Unicefov Globalni inovacioni centar 2014. godine.

 

To je besplatna platforma otvorenog koda koja omogućava automatizovanu komunikaciju i prikupljanje podataka putem SMS-a i društvenih mreža.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter