Izvor: Alo.rs
01.01.2023 u 19:01
0

LEPA VEST ZA GRAĐANE: Evo kada kreće prijava za turističke vučere

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počinje od 4. januara na šalterima javnog preduzeća "Pošta Srbije" .

Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

U PONEDELJAK STIŽU VAUČERI OD 6.000 DINARA! Poseban novogodišnji poklon za svu beogradsku decu

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počinje od 4. januara na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ .

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima do 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Građanima će biti na raspolaganju 100.000 hiljada vaučera u vrednosti od 5.000 dinara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trenutno više od 3.000 ugostitelja je prijavilo smeštajne kapacitete, u kojima se mogu koristiti vaučeri u 2023. godini.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Kako su za alo.rs rekli u Ministarstvu turizma i omladine rekordna godina u pogledu broja dodeljenih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji je bila 2022. godina u kojoj je odštampano 354.623 vaučera.

-Direktna posledica ove mere je da je u prvih 11 meseci 2022. godine broj noćenja domaćih gostiju veći za 1,2 miliona nego u istom periodu 2019. godine koja je bila rekordna za turizam Srbije, navode iz resornog Ministarstva.

Prethodnih godina najveće interesovanje je vladalo za Sokobanju, Vrnjačku banju, Zlatibor, Valjevo sa Divčibarama i Кopaonik.

Ovakav vid odmora najčešće su koristili penzioneri ( 52%), zatim zaposlenih (32%) i nezaposleni ( 12%).

Iz Ministarstva naglašavaju da građani stiču pravo na vaučer svake godine donošenjem nove Uredbe nevezano da li su koristili vaučer ili ne u prethodnim godinama.
Korisnici prijavu podnose lično na šalterima pošta.

Izuzetno, za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava uslov za dodelu vaučera, prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz dokaz o zakonskom zastupanju.

Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo, preko, JP “Pošta Srbije“, ih dostavlja, lično na adresu, putem preporučene pošiljke.

Može ga koristiti samo lice na čije ime glasi, a mora se iskoristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja.

Prijave se podnose najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter