Izvor: Tanjug
10.02.2023 u 18:42
0

MINISTAR ĐERLEK PORUČIO: Otvoreni Balkan dobar mehanizam za saradnju u oblasti regionalnog razvoja

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek ocenio je danas u razgovoru sa zamenicom direktora Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga doo Vranje Biljanom Stojanović da je Inicijativa “Otvoreni Balkan” dobar mehanizam za međudržavnu saradnju u oblasti regionalnog razvoja.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, on je naveo da je razvoj turizma i potencijalna obnova spomenika kulture, među kojima je i Hamam u Vranju, dobra strategija za ekonomski napredak regiona.

MINISTAR GAŠIĆ NA OBELEŽAVANJU 100 DANA RADA VLADE: Poseta policijskoj stanici u Lebanu i Bojniku (FOTO)

Đerlek je ocenio da je važna konstruktivna saradnja regionalnih agencija sa Ministarstvom kako bi se iskoristili potencijali regiona i iskustvo agencija na lokalu.

Stojanović je istakla da je se u Pčinjskom okrugu nalaze najnerazvijenije opštine Srbije i da je neophodno napraviti dobru strategiju za unapređenje njihovih ekonomija.

Kao prednosti tog kraja, navela je dobar geografski položaj i neiskorišćena prirodna dobra.

„KURTIJU ODAVNO OTKUCAVA SAT DA FORMIRA ZSO“ Poruka Petra Petkovića

Agencija je, prema njenim rečima, uspostavila prekograničnu saradnju sa Bugarskom, a kao izuzetno značajan projekat izdvojila je razvoj ženskog preduzetništva regiona.

Kako je navela, organizacija Sajma inovacionog ženskog predizetništva, koji je organizovan tokom prošle godine od vitalnog značaja za migracionu politiku.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti saradnje u cilju razvoja poljoprivrede i podrške malim poljoprivrednim proizvođačima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter