Izvor: Tanjug
21.11.2020 u 12:11
0

MINISTAR ZDRAVLJA NAKON SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA ISTIČE: Od utorka nova pravila za vožnju u gradskom prevozu (VIDEO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se jutros sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

Sastanak je usledio nakon dramatičnog pogoršanja epidemiološke situacije širom Srbije tokom prethodne nedelje i rekordnog broja novozaraženih i preminulih od posledica korona virusa.

– Beograd ima najveće probleme sa smeštajnim kapaciteteima. Dogovorili smo da se za pola sata počnemo da lakše slučajeve šaljemo u Nišku banju i u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu kako bismo oslobodili mesta za teže slučajeve – rekao je Lončar i dodao da se otvara i kovid bolnica u Leskovcu.

Lončar je rekao da su danas prihvaćene nove mere koje je predložio Krizni štab.

– Skraćuje se radno vreme objekata do 18 časova. Druga stvar je obavezno nošenje maske u zatvorenom, ali i na otvorenom gde ima više od pet ljudi, naročito na pešačkim prelazima i raskrsnicama – rekao je Lončar.

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta. Nova mera je i zabrana javnog okupljanja više od pet osoba.

PROČITAJTE JOŠ…

NOVE KORONA MERE ĆE BITI NA SNAZI OD UTORKA: Evo šta je na SPISKU!

MUŠKARAC IZ POŽAREVCA OPLJAČKAO PRODAVNICU PA ZAPALIO SVOJU KUĆU: Vatrogasci uspeli da spasu čoveka

INFEKCIJA SE ŠIRI: Novi podaci otkrivaju koliko inficirani koronom NEMA SIMPTOME

OBRADOVIĆ: Biće još prijatnih iznenađenja od Zvezde ove sezone

ZABELELA SE SRBIJA: Osetno hladnije, pao je prvi sneg (FOTO)

– Pojačaćemo i gradski prevoz da bi bile manje gužve. Autobus neće stajati na narednoj stanici ako je kapacitet vozila popunjen 50 odsto – naglasio je Lončar i dodao da mere stupaju na snagu od utorka ujutru i da će trajati 10 dana.

Ministar je dodao da je virus ušao u porodicu i da svi treba da se pridržavaju epidemioloških mera.

Član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš kaže da zabrinjava broj hospitalizovanih pacijenata na intenzivnoj nezi i broj preminulih od posledica korona virusa.

– Jako je važno da se mere kontrolišu. Molim sve da poštuju mere – rekao je Pelemiš. 

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović je rekao da je sve veći broj pacijenata sa teškom kliničkim slikom i da je najviše ugroženo radnoaktivno stanovništvo srednje životne dobi.

– Na Infektivnoj klinici svako jutro dočekamo sa prekobrojnim pacijentima koje smeštamo na privremene krevete. Čim nekoga otpustimo na njegovo mesto primamo novog bolesnika – kaže Stevanović.

Raste i broj pacijenata koji su probali da se sami leče.

– Dolaze posle pet-šest dana sa teškim kliničkim slikama i čim dođu završe na jedinici intenzivne nege – rekao je Stevanović i apelovao na građane da se jave u kovid ambulante čim primete simptome.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter