Izvor: Tanjug
21.11.2020 u 12:15
0

LONČAR: U Beogradu će ležati SAMO TEŽI PACIJENTI, lakši idu u Niš i Kragujevac!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je danas da zbog dramatične korona situacije u Srbiji osnovni problem u ovom trenutku predstavljaju bolnički kapaciteti u Beogradu i da se preostala i obezbeđena mesta čuvaju samo za najteže slučajeve. On je rekao da će lakši slučajvi od sutra biti smeštani u Nišku banju, a već od danas u privremene bolnice u Nišu I Kragujevcu.

– Nikada više nismo imali ne pregleda, ni pozitvnih, ni preminulih, ni onih koji zatevaju bolničko lečenje – upozorio je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

On je naglasio i da je iz dana u dan sve veći broj bolnica uključen u kovid sistem.

– Ono što smo mi sada mogli da uradimo je da napravimo raspored za narednih 24 do 48 sati – rekao je Lončar.

PROČITAJTE JOŠ…

NOVE KORONA MERE ĆE BITI NA SNAZI OD UTORKA: Evo šta je na SPISKU!

MUŠKARAC IZ POŽAREVCA OPLJAČKAO PRODAVNICU PA ZAPALIO SVOJU KUĆU: Vatrogasci uspeli da spasu čoveka

INFEKCIJA SE ŠIRI: Novi podaci otkrivaju koliko inficirani koronom NEMA SIMPTOME

OBRADOVIĆ: Biće još prijatnih iznenađenja od Zvezde ove sezone

ZABELELA SE SRBIJA: Osetno hladnije, pao je prvi sneg (FOTO)

Kada je reč o situaciji u Beogradu on je naveo:

– Naš osnovni problem je obezbediti dovoljno mesta, posebno za Beograd. Beograd ima najviše problema sa kapicetima trenutno. jedan broj mesta smo obezbedili u Beogradu, za teže pacijente, a lakši će ići od sutra u Nišku banju, a danas u privremen bolnice u Nišu i Kragujevcu. To će krenuti u narednih pola sata, pacijenti da idu ka bolnicama i privremenim bolnicama da bismo mogli mirnije da sačekamo noć i da pokušamo da obezbedimo da kapaciteti u Beogradu ostanu za teže pacijente – rekao je Lončar.

Kako je pojasnio, sa težim pacijentima problem je zbog transporta jer se dešava da budu nestabilni i da morate da ih stabilizujete.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter