Izvor: Blic.rs
25.08.2020 u 12:53
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Razvijeniji transport znači bolja pozicija Srbije u Evropi, to je naš cilj!

„Nema važnije stvari nego da se zemlje u transportu povezuju, da se otklanjaju fizičke barijere, da se grade i pruge i putevi“, navela je ministarka.

– Srbija je spremna da učini sve što može da region bude još razvijeniji u oblasti transporta, jer to za nas znači bolji život, bolje uključenje u sam region i kontakte sa EU, to za nas znači bolju poziciju Srbije – rekla je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posle razgovora sa novim direktorom stalnog sekretarijata transportne zajednice, Matejem Zakonjšekom, ona je rekla da su ciljevi te zajednice, ujedno i ciljevi Srbije.

– Velika je stvar što je sedište transportne zajednice u Beogradu, još veća ugovor o osnivanju koji smo potpisali pre toga, i veliki rad koji nas čeka pre svega kada govorimo o zemljama Zapadnog Balkana koje teže da budu članice EU, a Srbija je na tom putu – rekla je ona.

OVO MORATE ZNATI

DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRANE: Čekaju nas pljuskovi i grmljavina, a pogledajte kada dolazi razvedravanje!

TENZIJA NE JENJAVA, COVID-19 HARA: Iako imamo najmanje novozaraženih u poslednja dva meseca, u septembru nam PRETE ČETIRI KORONA BOMBE!

ĐACI NESTRPLJIVI DA KRENU U ŠKOLU! ŠARČEVIĆ: Angažovaćemo kadrove s biroa, imamo i oko 3.000 volontera!

Još jedan grad u Srbiji UKINUO VANREDNU SITUACIJU: Poslednja četiri dana NEMA NOVOOBOLELIH!

Dr Petrović o „najcrnjem scenariju“: Zašto do sudara gripa i korone MOŽDA NEĆE DOĆI i ko MORA DA SE VAKCINIŠE?

Dodala je da Srbija svoje zakone usklađuje sa legislativom EU i istakla da je važno i ono što ljudi najviše mogu da vide i osete, a to je regionalno povezivanje.

– Nema važnije stvari nego da se zemlje u transportu povezuju, da se otklanjaju fizičke barijere, da se grade i pruge i putevi, da ulažemo u vodni transport i nove aerodrome, ali i da učinimo sve što možemo da prelaz preko granica bude što brži i efikasniji – smatra ministarka.

Zakonjšek koji je nedavno postavljen za direktora sekretarijata, čije je sedište u Beogradu, rekao je da je tema sastanka sa ministarkom bila napredak u povezivanju.

– Razgovarali smo o napretku Srbije i regiona u transportu i povezivanju, posebno zbog novog momenta, koji su nova metodologija EU za proširenje, kao i 3,3 milijarde evra koje su za Zapadni Balkan izdvojene za borbu protiv korone i za ekonomski oporavak regiona. Transport i povezivanje mogu da odigraju krupnu ulogu u dostizanju ekonomskog oporavka – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter