Izvor: Tanjug
25.09.2020 u 16:34
0

Miodrag Linta: KONAČNO REŠITI STAMBENO PITANJE svih IZBEGLIH SRBA!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je danas da se svim porodicama izbeglih Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogući da reše stambeno pitanje navodeći da su mnogi podstanari ili da žive u neuslovnom prostoru više od 25 godina.

Linta je ocenio da se u Srbiji nedopustivo sporo sprovodi Regionalni stambeni program koji je počeo 2012. godine navodeći da je Komesarijat za izbeglice i migracije obećao da će do 2017. godine rešiti stambeno pitanje oko 17.000 izbegličkih porodica sa područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

On, takođe, smatra da je rok za realizaciju Regionalnog stambenog programa neopravdano produžen do kraja 2021. godine.

SAZNAJTE I OVO…

POTRESNE REČI MAJKE POGINULOG PILOTA: On je naš ponos i dika, razgovarali smo pola sata pre leta

UPOZORENJE METEROLOGA! Spremite se, narednih sati stiže nevreme!

NASTRADAO DEČAK (12) KOD SMEDEREVSKE PALANKE: Druga nesreća sa traktorom!

Linta je izrazio zabrinutost zbog najave Komesarijata da će do kraja 2021. godine biti rešeno stambeno pitanje oko 7.000 izbegličkih porodica i naznačio da će oko 10.000 izbegličkih porodica ostati stambeno nerešeno.

Linta zahteva da se svim izbegličkim porodicama omogući rešavanje stambenog pitanja i pravo otkupa prema odredbama zakona o izbeglicama.

Ističe da u Srbiji ima značajan broj proteranih Srba iz Hrvatske i BiH koji se nisu prijavili na popisu izbeglica 1996. godine i nemaju ili nisu imali izbeglički status.

PROČITAJTE JOŠ…

VAPAJ MAJKE: Ne mogu da SAHRANIM sina DVA MESECA, nalazi se u MRTVAČNICI U POLICIJI!

DAČIĆ O ZSO: To je zatvorena tema!

ČOVEK ZVANI TENZIJA: Kim načinio NEOČEKIVANI potez!

Linta tvrdi da Komesarijat za izbeglice i migracije tim licima nije dozvolio da konkurišu za rešavanje stambenog pitanja što je, kako smatra, velika nepravda.

Ukazuje i da 530 izbegličkih i drugih porodica, korisnika tzv. SIRP programa, koji žive u sedam lokalnih samouprava, a čiji su stanovi izgrađeni sredstvima Vlade Italije, nemaju pravo već 12 godina da otkupe svoje stanove, kao i da to pravo nema oko 80 izbegličkih porodica koje stanuju u zgradama DIPOS-a u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter