Izvor: BSC Happy
16.10.2023 u 15:08
0

„MOJA PRVA PLATA“: Ugovori o stalnom zaposlenju u RFZO dobilo 72 mladih

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) uručio je danas ugovore o stalnom zaposlenju mladima, koji su prošli obuku u okviru projekta Vlade Srbije „Moja prva plata“.

OGLASILO SE I MINISTARSTVO PROSVETE O NAPADU NA SRPSKE ĐAKE U VENECIJI: „Svemu su prethodile provokacije na plaži“

Ugovore o stalnom zaposlenju u Fondu dobilo je danas 72 mladih, koji su prošli devetomesečnu praksu tokom koje su stekli iskustvo u poslovima koje će nadalje obavljati. Oni će, kako je rečeno na uručenju, raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije.

Među novozaposlenima u RFZO su 44 kandidata sa srednjom stručnom spremom, tri sa višom i 25 sa visokom stručnom spremom među kojima su diplomirani pravnici i ekonomisti. Na poziv RFZO koji je uključen u projekat „Moja prva plata“, kako je kazala direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, prijavilo se više od 600 mladih, a selekciju stručne komisije prošlo je njih 121, dok je obuku završilo 89 kandidata.

Prema njenim rečima, pravo učešća u ovom programu čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita. Ona je najavila i da će RFZO učestvovati u novom ciklusu „Moja prva plata“, koji je raspisan 10. oktobra, i pozvala je sve koji ispunjavaju uslove da se preko portala „Moja prva plata“ prijave za učešće od 6. do 24. novembra. „Ovo je još jedan program Vlade Srbije za zapošljavanje mladih, a kada je u pitanju zdravstvo to je treći projekat, odnosno posle projekta zapošljava posdiplomaca i medicinskih sestara, sada su se priključili pravnici i ekonomisti“, kazala je Radojević Škodrić.

Istakla je i da je osnovna karakteristika svakog savremenog i modernog vođenja zdravstvenog sistema, kakvog imaju i najrazvijenije zemlje, pođednaka zastupljenost kako struke iz zdrsvstva, tako i ekonomista i pravnika. Prema rečima direktorke RFZO, ovi novozasposleni mladi ljudi biće uključeni u najnovije projekte koje vodi taj fond zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Vladom Srbije, a to je prevencija.

Program „Moja prva plata“ startovao je 2020. godine i do sada su realizovana dva ciklusa, dok treći još traje. Do sada je ukupno nešto malo više od 25.000 mladih preko ovog programa steklo svoja prva radna iskustva. U program je do sada bilo uključeno oko 11.000 poslodavaca, a posle prva dva ciklusa, zaposlenje u roku od šest meseci dobilo je oko 44 odsto mladih.

Planirano je da se u novom ciklusu programa „Moja prva plata“, raspisanom 10. oktobra, uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Jedna od kandidatkinja koja je danas dobila ugovor o stalnom zaposlenju u RFZO u filijali u Somboru, Željka Radović, kazala je Tanjugu da se na ovaj projekat prijavila jer je završila fakultet i želele je da ima praksu u struci, a u ovom programu je videla šansu za to. „Moje iskustvo tokom devet mesec i koliko je trajao ovaj program u RFZO je bilo odlično.

Naučila sam dosta toga i stekla puno novih prijatelja koji su mi pomogli da steknem nova znanja i iskustva“, kazala je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter