Izvor:
28.11.2019 u 13:45
0

MORAVSKI KORIDOR POČINJE OD KRUŠEVCA Radovi startuju za 10,15 dana (VIDEO)

U narednih 10 do 15 dana počinju radovi na Moravskom koridoru na lokaciji u okolini Kruševca, najavila je danas ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva kaže da su juče usaglašeni svi detalji u pregovorima za potpisivanje komercijalnog ugovora za realizaciju ovog projekta, odnosno za povezivanje gradova Kruševca, Kraljeva, Trstenika i Vrnjačke Banje.

– To dalje znači da će predlog komercijalnog ugovora, s jedne strane konzorcijuma Behtel i ENKA i sa druge strane Vlade Srbije u ponedeljak biti na radnoj grupi Vlade, a verujem u četvrtak naredne nedelje na sednci vlade s nadom da će vlada usvojiti predlog komercijalnog ugovora – rekla je Mihajlovićka.

To dalje znači, prema njenim rečima, da za 10 do 15 dana počinju radovi u okolini Kruševca budući da su država, Vlada i Ministarstvo pripremili prostor gde radovi mogu da počnu.

Završena je kompletna eksproprijacija na deonici kod Kruševca.

– Ovo je veoma važan novi infrastrukturni projekat koji država započinje – poručila je ministarka.

Za desetak dana, kaže, biće otvorena i deonica autoputa Surčin- Obrenovac i podseća da je to, takođe, projekat koji je ova Vlada počela.

Radovi za deonicu Surčin-Obrenovac, kako podseća, počeli su 2017. godine, plan je bio da deonica bude puštena u januaru, ali će biti puštena u decembru.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter