Izvor:
19.04.2018 u 13:06
0

NEDIMOVIĆ: Zemljište koje je u zakup na 30 godina od Srbije dobio nemački proizvođač „Tenis“, biće ponuđeno drugim zainteresovanim investitorima!

Zemljište koje je u zakup na 30 godina od Srbije dobio nemački proizvođač "Tenis", biće ponuđeno drugim zainteresovanim investitorima dok ta firma ne krene sa podizanjem farmi u Srbiji, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Sve će ići u zakup dok ne bude zaključen ugovor, neće valjda zemljište biti u parlogu. Prva lokacija "Tenisu" je odobrena za agroekonomsku 2018-2019", rekao je Nedimović.

Ova nemačka kompanija u obavezi je da započne svoje ulaganje krajem ove ili početkom sledeće godine, a u avgustu prošle godine, ona je dobila dozvolu državne komisije za zakup zemljišta u Kikindi i 2.400 hektara u Zrenjanu, dok se odobrenje još uvek čeka od lokalnih samouprava u Plandištu, Vršcu i Sečnju.

Ipak, kako se navodi, taj proizvođač, čiji se dolazak najavljuje već nekoliko godina, još nije ušao u zvaničan zakup zemljišta, odnosno nije krenuo u izgradnju farmi.

Nedimović je rekao da problem nemogućnosti izvoza za Srbiju u Evropsku uniju ne leži u tome što još nije prestala da vakciniše svinje protiv svinjske kuge.

On je, takođe, izjavio da je planirano ulaganje "Tenisa" 20 miliona evra po farmi i 50 zaposlenih na svakoj od dogovorenih lokacija.

"Tenis ima pet aplikacija za pet lokacija, što znači da je reč o investiciji od 100 miliona evra i otvaranju 250 novih radnih mesta", kazao je Nedimović.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter