Izvor: BSC Happy-Alo
01.03.2024 u 20:04
0

NEVREME SAMO ŠTO NIJE POČELO: Ovi delovi Srbije prvi na udaru

Kasnije tokom večeri južne predele Srbije sa juga će zahvatiti jači oblačni sistem sa kišom, koji će se tokom noći širiti na istočne predele Srbije.

U predelima južne i jugoistočne Srbije iznad 1600 metara nadmorske visine očekuju se susnežica i sneg, piše Đorđe Đurić u novoj prognozi vremena za Srbiju.

I u prvog dana vikenda kiša se očekuje na jugu i istoku Srbije, uz pojavu snega na planinama iznad 1600 metara nadmorske visine, uglavnom ujutro.

U ostalim predelima Srbije očekuje se tokom većeg dela dana uglavnom suvo, tek ponegde sa slabom kišom, dok se kasnije posle podne na jugu i jugozapadu očekuje pojava pljuskova.

Ove večeri temperature u većem delu Srbije kreću se od 10 do 16°C, u Beogradu je 12°C. Zlatibor meri 9°C, Negotin 8°C, Sjenica i Zaječar 7°C, a najhladniji je Kopaonik sa 1°C.

Minimalna temperatura u subotu ujutro biće od 5 do 10°C, na višim planinama oko 0°C, a maksimalna dnevna biće od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C, a u Negotinskoj Krajini do 10°C.

Drugog dana vikenda i u ponedeljak u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura biće do 20°C.

Inače, ponedeljak će doneti i povećanje oblačnosti, pa se u utorak očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti u skretanju na jak severozapadni, a prodor hladnog fronta doneće i zahlađenje, pa će temperature sredinom sledeće sedmice opasti na vrednosti oko 10°C. Samo na višim planinama očekuje se sneg, ali bez značajnih količina.

Nakon ovog manjeg zahlađenja, u periodu do sredine marta biće promenljivo vreme, uz maksimalne temperature uglavnom od 10 do 15°C.

Ni tokom prve polovine marta nema na vidiku da će doći do jačeg zahlađenja, a i pored manjeg zahlađenja, ostaće i dalje natprosečno toplo vreme, zaključuje Đurić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter