Izvor: Kurir.rs
20.08.2022 u 08:47
0

„NEZAUSTAVLJIVO“ NEVREME POGODILO SRBIJU: RHMZ izdao novo HITNO upozorenje!

Jako nevreme protutnjalo je jutros Srbijom, pala je velika količina kiše praćena grmljavinom, a u pojedinim mestima pao je i grad.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je rano jutros hitno upozorenje na jake grmljavine praćene gradom.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 20. AVGUST: Danas umereno do potpuno oblačno i svežije, sa kišom i pljuskovima!

„U narednih sat vremena na području južne Bačke (Futog i okolina) jaki plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada“, navode iz RHMZ-a.

„Nestabilno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, samo će tokom prepodneva na istoku i jugoistoku biti uglavnom suvo. Pri intenzivnim grmlјavinskim procesima očekuju se obilne padavine za kratak vremenski period, grad, kratkotrajno i jak i olujni vetar“, stoji u najavi.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, grad je pogodio Rumenku, Kisač, Futog, a u Zmajevu je vetar oborio autobusko stajalište.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je najavio RHMZ, danas i sutra na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h.

Jako nevreme praćeno gradom bilo je jutros i u Kisaču.

Nevreme je jutros bilo i u Futogu, gde je sudeći prema snimcima, takođe pala velika količina kiše.

Narandžasti meteo alarm upaljen je danas za celu teritoriju Srbije zbog kiše i grmljavine, a to znači da je vreme opasno.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, navode iz RHMZ-a.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter