Izvor: Tanjug
12.09.2021 u 09:14
0

Obrad Kesić: SAD su duboko podeljene između globalista i antiglobalista

Amerika je u vreme terorističkih napada 11. septembra 2001. godine bila mnogo drugačija od današnje, smatra politički analiticar iz Vašingtona Obrad Kesić i navodi da je tadašnja politička elita istraživala novi svetski poredak, u kojem je Amerika bila jedina superila.

PROČITAJTE JOŠ: MUP Srbije: Ćerkama Krivokapića ponuđeno obezbeđenje koje su one odbile

Kesić je rekao da je tadašnja Amerika sebe smatrala političkom elitom i pobednikom Hladnog rata, sa vizijom i misijom da predvodi demokratski svet.

„Ta politička elita je istraživala novi svetski poredak gde je Amerika bila jedina supersila i onda se ođednom desio ovaj napad, koji je sve šokirao“, naveo je Kesić.

On je istakao da je politička elita ubrzo iskoristila priliku da oduzme neke ustavne zaštite da bi mogla da širi obaveštajnu i bezbednu državu i državne institucije, i da koristi taj mehanizam za kontrolu sopstvenih građana.

VAŽNO: ČIZMAROV: Srbija poštuje NAJVIŠE STANDARDE u civilnom vazduhoplovstvu

„Drugo, da prave novi poredak koristeći američku vojsku kroz takozvanu borbu protiv terorizma, da ruše vlasti pogotovu na Bliskom istoku i postavljaju vlasti koje bi više odgovarale, bile naklonjenije i slušale direktive Vašingtona“, naveo je Kesić.

On je ocenio da je politička elita u SAD danas duboko podeljena i u tom konetkstu ukazao da se komemoracija povodom 20. godišnjice napada koristi kako bi se „još dublje iskopali rovovi u društvu“ između globalista i antiglobalista.

PROČITAJTE JOŠ: DR VUKOV ZA „TELEMASTER“: Alergije i korona imaju slične simptome, evo u čemu je razlika!

Kesić je ocenio da je aktuelni predsednik Džozef Bajden sve iznenadio kada se, kako je naveo, identifikovao sa antiglobalističkom politikom povukavši američke trupe iz Avganistana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter