Izvor: HappyBSC
27.06.2020 u 09:10
0

OD 1. JULA OTVARAJU SE GRANICE EVROPE: EVO ŠTA TO ZNAČI ZA GRAĐANE SRBIJE!

 Evropska unija usvojila je provizornu listu zemalja čijim državljanima će od početka jula biti dozvoljen ulazak u EU, a među njima je i Srbija.

Kako se pretpostavlja, i hrvatska vlada u potpunosti ispoštovati zaključke EU, što znači da će ukinuti sve restrikcije koje se odnose na kretanje građana država kojima je naložena obavezna samoizolacija čim ova odluka stupi na snagu.

Ovom odlukom, uz poštovanje postojećih mera socijalne distance, nošenja maski u zatvorenom prostoru i slično, Evropa se ponovo vraća u stare tokove života što znači slobodan protok robe i putnika, kako iz EU tako i iz naše zemlje.

PROČITAJTE OBAVEZNO

VAŠINGTON SE OGLASIO: U Crnoj Gori se vrši PROGON HRIŠĆANA!

VELIKA IGRA AMERIKE I RUSIJE! Zajedničkim snagama IZBACUJU Evropljane i Turke iz Libije!

JAPANSKI PREMIJER: Nešto čudno se DEŠAVA U SEVERNOJ KOREJI! Kim NIJE DOBRO!

EVO S KIM SRBIJA IGRA U NOVOM CIKLUSU LIGE NACIJA!

Euronews, međutim, ističe da još nije sigurno da će se odluka moći početi primenjivati na vrijeme, odnosno da li će važiti od 1. jula ili će doći do manjeg zakašnjenja

OsimSrbije, na zelenoj listi su sve zemlje u našem regionu, odnosno BiH, Crna Gora, Albanija i samoproglašeno Kosovo. Takođe, tu su još i Vatikan, Monako, Andora, Ukrajina, Turska, Sjeverna Koreja, Turkmenistan, Vijetnam, Kina, Tajland, Mijanmar, Mongolija, Japan, Južna Koreja, Gruzija, Butan, Liban, Indonezija, Uzbekistan, Indija, Tadžikistan, Kazahstan, Palau, Novi Zeland, Australija, Dominika, Bahami, Santa Lucija, Urugvaj, Jamajka, Kuba, Gvajana, Paragvaj, Venecuela, Nikaragva, Kosta Rika, Kanada, Angola, Tunis, Namibija, Uganda, Mozambik, Mauricijus, Zambija, Ruanda, Etiopija, Maroko, Alžir i Egipat. Crveno svjetlo dobile su SAD, Brazil, Katar i Rusija.

Građanima zemalja koje nisu imenovane u ovom spisku nije eksplicitno zabranjem ulazak u EU, odnosno nalaze se na sivoj listi. Tu su, među ostalim, preostale zemlje južne i centralne Amerike, ostatak Afrike i zemlje Bliskog istoka.

Euronews javlja da je rasprava bila žustra i da evropski lideri pokušavaju pronaći najbolje rešenje.

„Lista je već izazvala brojne kontroverze jer je otkriveno da državljanima SAD, koje su sa 2,4 miliona slučajeva najteže pogođene pandemijom kovid virusa, nije omogućeno putovanje u EU“, javlja Euronews.

NEMOJTE DA PROPUSTITE!

PUTIN PRVI PUT U STRAHU: PAKLENE VRUĆINE SIBIRA PRETE MOĆNOJ RUSIJI!

ČULI STE ZA TESLU I PUPINA, ALI OVO JE BIO PRVI SRBIN U AMERICI!

KRALJ FOTOŠOPA IZLUĐUJE KLIJENTE: Najluđe i najsmešnije slike sa interneta

KONAČNO KOLAČ PO NAŠOJ MERI: NE PEČE SE, gotov za DESET minuta!

Četiri najpromiskuitetnija znaka zodijaka

Reporter ovog medija podseća da je odluka trebalo da bude donesena u četvrtak, ali da se lideri nisu uspeli dogovoriti.

Evropski zvaničnik je Euronewsu, kako je saopšteno, rekao da je odluka zapela na tome kome treba zabraniti ulazak u EU, a pretpostavlja se da se misli na SAD, pošto je to bila velika tema i u američkim medijima.

Mnogi američki mediji spekulišu da je u pitanju „slatka osveta“ EU prema Donaldu Trampu, američkom predsedniku, koji se negativno izjašnjavao prema EU, te ističu da je povećan broj slučajeva kovida u Americi samo iskorišten kao dobar povod.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter