Izvor: BSC HAPPY
05.12.2023 u 19:38
0

OZMEPIK SAMO NA RECEPT i ZA DIJABETIČARE: RFZO upozorava da ne kupujete preko interneta

Lek Ozempik dostupan je osobama sa dijabetesom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje isključivo uz recept i zbog stroge kontrole ne postoji mogućnost da se lažni lek pojavi u apotekama. Oni koji ovaj lek ne koriste za dijabetes, kao i oni koji nabavljaju falsifikovani lek na internetu, ugrožavaju svoje zdravlje, upozorila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
Ona je podsetila da se lek o trošku RFZO obezbeđuje samo za obolele od dijabetesa, za šta je jedino i registrovan i apelovala na sve da ga u druge svrhe ne koriste, kao i da ne pokušavaju da ga nabave na nelegalne načine.
Velika globalna potražnja za ovim inovativnim lekom, koji zdrave osobe zloupotrebljavaju za mršavljenje, dovela je do pojave falsifikata u mnogim evropskim zemljama.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter