Izvor: TANJUG
06.01.2024 u 12:44
0

PATRIJARH SLUŽIO LITURGIJU U GRAČANICI: „Sabrali smo se u duhu, sabrali smo se u istoj nadi ovde u svetoj Gracanici, čitavim svojim bićem pred Bogom“

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je na Badnji dan svetu liturgiju u manastiru Gračanica uz sasluženje episkopa raško – prizrenskog Teodosija i hvostanskog Alekseja. Patrijarh Porfirije je u svojoj besedi pred velikim brojem okupljenih vernika poručio da smo stvoreni da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj.

„Sabrali smo se u duhu, sabrali smo se u istoj nadi ovde u svetoj Gracanici, čitavim svojim bićem pred Bogom. U ljubavi i srcem i mišlju u odnosu na Boga i čitavim svojim bićem u odnosu na bližnjega svoga. Znamo ko je naš Bog, jedan u trojici otac i sin i sveti duh, ali znamo i ko je naš bližnji, biće stvoreno po slici i prilici, naš bližnji je čovek“ rekao je patrijarh Porfirije.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter