Izvor: Tanjug
21.01.2023 u 19:08
0

POČELO OBELEŽAVANJE KINESKE NOVE GODINE U SRBIJI: Premijerka Brnabić poželela jačanje prijateljstva i prosperitet dva naroda (FOTO)

Spektakularnim vatrometom na Kalemegdanu danas je počelo obeležavanje Kineske nove godine u Srbiji, uz želje ambasadorke Kine Čen Bo i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da jača čelično prijateljstvo i prosperitet dva naroda.

Brnabić je podsetila da su Kina i kineski narod uvek imali poštovanje prema Srbiji.

-Uvek su nas uvažavali kao jednakog partnera- rekla je Brnabić i zahvalila Kini i kineskom narodu što su i u teškim vremenima bili uz Srbiju, što su podržavali njen teritorijalni integritet i suverenitet i što su uvek imali izuzetno poštovanje prema onome sto je srpski nacionalni interes.

Tanjug/Printscreen

-Takvu vrstu podrške, pomoći i poštovanja nikada nećemo zaboraviti- rekla je Brnabić.

Čen Bo je ocenila da je ova tradicionalna kulturna manifestacija oličenje čeličnog prijateljstva dva naroda.

Dva naroda iako geografski daleka sve su bliža i bliža, što je neprocenjivo bogatstvo, rekla je ambasador.

Centralna proslava Kineske nogodine održana je u Beogradu, na velikom šetalištu na Kalemegdanu u prisustvu zvaničnika Srbije, ambasade Kine i Grada Beograda uz spektakularni vatromet.

Tanjug/Printscreen

Sa kule Beograd, najviše zgrade u ovom delu Balkana emitovana je poruka Srećna Kineska nova godina.

Vlada Srbije, ambasada Kine u Beogradu i Institut za pojas i put, u saradnji sa gradovima Beogradom, Novim Sadom, Nišom, Borom i Smederevom, organizuju proslavu Kineske nove godine u Srbiji od 21. do 26. januara.

Zvaničnici su oživeli tradicionalni ples Igra lava, koji su poveli okupljene kroz Knez Mihajlovu ulicu do Trga Republike, gde će biti održan Festival ukusa Pojasa i puta, koji ima humanitarni karakter.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter