Izvor: tanjug
02.12.2021 u 20:58
0

Prijem najmlađe generacije vojnika na služenje vojnog roka

 U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena je nova generacija vojnika.

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima tokom služenja vojnog roka.

U narednih mesec i po dana, vojnici svih specijalnosti će proći osnovnu obuku, nakon čega će obučavanje nastaviti u centrima za specijalističku obuku.

Služenje vojnog roka traje šest meseci i obuhvata tromesečnu osnovnu i individualnu specijalističku obuku u centrima Komande za obuku, a zatim kolektivnu obuku i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka vojnog roka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter