Izvor:
03.12.2016 u 16:20
0

PROMENE OD JANUARA U JAVNOM SEKTORU: Veće ZARADE i produžena zabrana ZAPOŠLJAVANJA!

Vlada Srbije dostavila je Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku izmene Zakona o budžetskom sistemu kojim je predviđeno da zaposleni u delu javnog sektora i penzioneri dobiju u januaru uvećane zarade.

Predloženim izmenama istovremeno se produžava zabrana zapošljavanja u državnoj službi do kraja 2017. godine.

Usvajanje zakona po hitnom postupku predloženo je, kako je navedeno u obrazloženju predloga, da bi se stekli uslovi za primenu predloženih zakonskih rešenja o budžetu Republike Srbije i u budžetu lokalne vlasti za 2017. godinu. Kada je reč o povećanju zarada, predloženo je da za pet odsto one budu uvećane zaposlenim u policiji, vojsci, pravosuđu, naučno-istraživačkoj delatnosti, ustanovama kulture i socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti.

Jedan procenat vise biće izdvojen za zaposlene u predškolskim ustanovama, u osnovnim i srednjim školama i ustanovama učeničkog standara, pa će njihove zarade biti uvečane za šest odsto.

Upola manje, tri odsto, namenjeno je za zaposlene u visokoškolskim ustanovama. Izmenama Zakona o budžetskom sistemu predviđeno je i da u januaru počne i isplata penzija uvećanih za 1,5 odsto.

Tanjug
Foto:wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter