Izvor: REPUBLIKA.RS
16.08.2023 u 11:07
0

PROVERA BUDUĆE PENZIJE USKORO „NA KLIK“: Novi sistem PIO fonda omogućiće građanima da elektronski provere uplate doprinosa

Novi servis treba da omoghući zaposlenima da imaju uvid u detalje svoje buduće penzije i projektovani iznos penzije po dosadašnjim uplatama od poslodavaca.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je tender za nabavku softvera za slanje, upravljanje i izveštavanje korisnika o uplaćenim obavezama poslodavca prema zaposlenom. PIO fond je za ovu uslugu spreman da plati 90 miliona dinara.

Budući servis bi putem digitalnih kanala slao registrovanim korisnicima izveštaje koji su se do sada slali ili putem pošte ili su se dobijali na uvid posetom PIO fondu.

OBRATITE PAŽNJU, NIJE MALO: Ako vam često „LEŽU“ uplate na račun možete platiti POREZ i do 20 odsto!

Fond je već nabavio platformu za automatizovanu elektronsku komunikaciju sa ciljem da „građanima omogući elektronski servis putem kojeg mogu da utvrde da li su ispunili uslove za ostvarivanje prava na penziju po različitom osnovu i procenu iznosa penzije, kao i da dođu do drugih relevantnih podataka vezanih za utvrđivanje uslova i visine penzije“.

Međutim, kako navode, nemaju elektronski servis koji bi zaposlene građane obaveštavao i davao uvid da li su obaveze poslodavca ispunjene kao i uvid u iznose koji su uplaćeni. Takođe, uočena je i potreba da zaposleni imaju uvid u detalje svoje buduće penzije i projektovani iznos penzije po dosadašnjim uplatama od poslodavaca tokom godina ostvarenog radnog staža.

Stoga su, kako ističu doneli odluku da za nabavku usluge izrade softverskog rešenja za slanje, upravljanje i izveštavanje korisnika o uplaćenim obavezama poslodavca prema zaposlenom i integrišu ga sa postojećom platformom za automatizovanu elektronsku komunikaciju i postojećim Unibill rešenjem koje će omogućiti dodatne servise za zaposlene građane, tako da korisnici sistema imaju mogućnost dobijanja informacija o uplatama poslodavca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter