Izvor: Happy BSC
21.09.2021 u 10:21
0

PUKOVNIK LJUBINKO ĐUROVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija ima obavezu da zaštiti građane Kosova i Metohije!

U emisiji „Dobro jutro Srbijo“ govorilo se o dešavanjima na Kosovu.

Gosti emisije pukovnik – Duško Šljivančanin je pričao o situaciji na Kosovu i izneo svoje mišljenje na tu temu.

– Briselski i Vašingtosnki sporazum su se potpisali, ali se drugačije radilo. Srbija tj. naša diplomatija ne treba da upadne u zamku. Teško je pregovarati sa onima koji ne znaju da pregovaraju. Njihove snage treba poštovati. Te snage je NATO pripremio, dok se naš narod bori bez ičega. Brnjak i Jarinje su direktan atak na Kosovo.

Pukovnik Ljubinko Đurović se nadovezao na temu.

PROČITAJTE JOŠOd jutros mirno na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak

– Srbija sada mora da da dvostruki ugovor i da pruži dvostruki reciprotitet. Srbija ima obavezu da zaštiti građane Kosova i Metohije. Srbija treba da pripremi dva odgovora. Jutros je diplomatija trebala da osvane mobilisana. Srbija treba da se drži rezolucija. Ovo je sve okidač za buduće događaje. Mi smo uvek bili izloženi raznim pritiscima, sve dok je bilo agresije kod nas.Diplomatija sad mora da izađe u prvi plan.

Prof.dr Miroslav Bjegović-Fakultet za studije bezbednosti se nadovezao na temu.

-Ono što je neprihvatljivo to je da jedna kvazi država skida tablice, jedne suverene međunarodno priznate države. Ova akcija je usmerena da Srbija povuče odluku skidanja njihovih tablica rks.

PROČITAJTE JOŠUŽIVO! NEMIRI NA KOSOVU I METOHIJI: Helikopteri i oklopna vozila na Jarinju, ROSU udarila na Srbe (FOTO, VIDEO)

– Tim potezom žele da nas ucene. Možda su dobili saglasnost Kfora, ali od nas nisu. Oni sprovode odluke onako kako oni zamisle. Međunarodna zajednica odlično poznaje stvari na terenu.

– Moramo zauzeti malo ozbiljnije i jače stavove po tom pitanju. Srbi su uznemireni i u strahu od javnog nasilja. Naš sistem nacionalne bezbednosti već ima određene reakcije i zadatke rade ono što im je već naređeno. Ono što oni čine može biti problematično samo za njih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter