Izvor:
24.10.2019 u 12:50
0

RADOVI NA TEMU EVROPSKIH INTEGRACIJA: Jadranka Jokimović uručila sertifikate nagrađenim studentima! (FOTO)

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović uručila je danas sertifikate studentima nagrađenim za najbolje radove na temu evropskih integracija i procesa pristupanja EU, a što, kako je dodala tim elokventnim i promišljajućim mladim ljudima otvara vrata angažmana u resornom ministarstvu.

Joksimović je na štadu MEI na 64. Međunarodnom sajmu knjiga sertifikate uručila studentima Pravnog fakulteta i FPN Mariji Ralević, Miroslavu Golubović i Luki Milovanoviću, čiji su radovi proglašeni za najbolje na trećem konkursu MEI.

– Veliko zadovoljstvo mi je što mogu na Školskom danu beogradskog sajma knjiga da dodelim serifikate najboljima – rekla je ona i dodala da je nagrada imala i novčani deo i da u celosti poakazuje da vlada na ozbiljan nacin vrednuje promisljanje koje nekada može biti i kritičko.

Ovo je važan i lep konkurs koje MEI sporovodi a tema je ona kojom se svi kao društvo bavimo, rekla je ministar i dodala da su studenti bili pozvani da izaberu neku od ponuđenih tema i daju viđenje procesa koji ima svoje uspone i padove i izazove.

Studenti nisu uniformna kategorija, svako ima formirano sopstveno viđenje politka, odnosa u svetu i društvu, oni su generacija koja može i da vidi budućnost EU i politike koje kreiramo.

Pred njima je bilo nekoliko tema – koji faktori koji utiču na proces pristupanja, na koji nacin reforme poduprete EU utiču na sisem, šta ideju integracija čin privlačnom i zasto, ako ne zbog čega, kakve predrasude o EU postoje i kako bi mogle da budu prevaziđene.

Ministar je dodala da je pred studentima bila i jedna aktulena tema koju smo prevdvideli kako EU treba da bude reformisana i kako će se reformama menjana Srbija uklopiti u tako reformisanu EU.

Joksimović je dodala da su svi radovi objavljeni u elektronskom zborniku dostupni najširoj javnosti i da je vredno da ih svi procitamo.

Vrata MEI su ovako zainteresovanim, elokventnim, pismenim i promišljajćim mladim ljudima otvorena i za uzpozavanje insitutcija i za budući angažman jer samo najbolji i najuporniji to zaslužuju. Svi ostali nek se potrude, rekla je ona i dodala da na iskren način govori o otovenim vatima za najbolje, najažurnije kretivije i najvrednije.

To su afirmativni radovi koji nam daju vetar u leđa da i u ovim otežanim okolnisitma nastvimo put vlade ka EU, rekla je Joksimović.

Radove je ove godine ocenjivala konkursna komisija, koju su činili troje profesora Univerziteta u Beogradu: prof. dr Jelica Stefanović – Štambuk (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu), prof. dr Vladimir Vuletić (Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu) i prof. dr Maja Lukić Radović (Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu).

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter