Izvor:
24.10.2019 u 09:03
0

MODERNIZOVANJE ŠKOLSKIH KABINETA: Šarčević u poseti školama! (FOTO)

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas dve škole u Plandištu i Sečnju i najavio da će to ministarstvo u narednom periodu staviti akcenat na modernizovanje kabineta za biologiju, hemiju i fiziku.

Šarčević, koji je posetio osnovnu školu "Dositej Obradović" u Plandištu i srednju školu "Vuk Karadžić" u Sečnju rekao je da se raduje što vidi da je škola renovirana i opremljena kao i škole u nekim drugim sredinama, poput Beograda ili Novog Sada.

Vodimo brigu o opremanju biblioteka, kabineta, obuci nastavnika da kompletno obrazovanje bude na visokom nivou – rekao je Šarčević, saopštilo je ministarstvo.

U okviru srednje škole u Sečnju "Vuk Karadžić" nalazi se opšta gimnazija, kao i smer automehaničar i tehničar grejne i rashladne tehnike, a ministar je posetio radionicu, biblioteku, salu za fizičko, a potom razgovarao sa zaposlenima i učenicima.

Istakao je da je u sredinama kao što je Sečanj potrebno "fleksiblinije obrazovanje".

"Ne možete iz godine u godinu forsirati iste smerove, jer se tržište zasiti i dolazi do depopulacije i gašenja odeljenja. S druge strane ne mogu se deca školovati samo za neproizvodna zanimanja, jer neće imati zaposlenje. Mislim da moramo da se pozabavimo zahtevima tržišta", rekao je Šarčević.

On je dodao i da je dobro što se u školi razvija učeničko zadrugarstvo.

Izvor: Tanjug
Foto:
Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter