Izvor:
29.08.2019 u 14:28
0

RAZGOVOR RUSKOG PREDSEDNIKA I NEMAČKE KANCELARKE: Putin i Merkel o hitnosti ustavnog komiteta u Siriji!

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel saglasili su se danas u telefonskom razgovoru o hitnosti stvaranja ustavnog komiteta u Siriji.

– Putin je obavestio Merkelovu o situaciji u Siriji, uključujući mere neutralizovanja terorističkih pretnji u deeskalizovanoj zoni Idlibu – navela je pres služba Kremlja a preneli svetski mediji.

UN žele da oforme komitet kao korak u naporima za pronalaženje političkog rešenja okončanja rata u Siriji, ali dogovora o njegovom sastavu, zasad, nema.

Putin i Merkel su, takođe, razgovarali o Libiji i saglasili se da je neophodno doći do mirovnog rešenja krize i nastaviti sa podrškom posredničkim naporima UN.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter