Izvor: Novosti
21.07.2022 u 07:54
0

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Srbija na udaru visokih temperatura, evo do kada nas očekuje tropsko vreme!

Područje Srbije i Beograda do 28. jula biće na udaru visokih temperatura, upozorava RHMZ.

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 21. JUL: Tropski dan pred nama, crveni meteo alarm na snazi!

U poslednjoj dekadi jula na području Srbije veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °S, a u subotu, koja će biti najtopliji dan lokalno se očekuje i oko 40 °S. U nedelju i početkom naredne sedmice na severu Srbije manji pad temperature, navode iz RHMZ.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na snazi je i upozorenje za područje Beograda na visoke temperature od 21. do 28.07.2022. 

U poslednjoj dekadi jula na području Beograda veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 35 do 39 °S. Najtopliji dan će biti subota. 

Tropski talas pržiće Srbiju narednih dana. Evropa gori na više od 40 stepeni, a visoke temperature neće zaobići ni našu zemlju. 

Bilo je i ranije vrelih toplotnih talasa, ali ih sada beležimo od tri do pet godišnje. 

Sve to pojedini klimatolozi objašnjavaju porastom temperature, koja je povećana za 1,2 stepena usled porasta koncentracije ugljen-dioksida u atmosferi. 

– Ovako toplo vreme je posledica rasporeda vazdušnog pritiska nad Evropom i prilia veoma tople afričke vazdušne mase koja je već zahvatila veći deo zapadne Evrope, britanska ostrva i Skandinaviju – rekao je za „Novosti“ Goran Mihajlović, pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

– Pre dva dana u Velikoj Britaniji živa na termometru se popela najviše u poslednjih 200 godina, u Francuskoj i Španiji su bile još više temperature. Topla vazdušna masa se kreće ka nama i usloviće visoke temperature narednih dana. Temperature će u subotu, 23. jula, doživeti svoj maksimum, pa se očekuje da se u drugoj polovini naredne sedmice spuste na 30 do 34 stepena. Tada se očekuju i padavine. U avgustu postoji mogućnost za pojavu još toplotnih talasa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter